Mali grad

Vaterpolisti Kamnika osvojili drugo mesto

18.03.2018

 

Ekipa Vaterpolskega društva Kamnik letnik 2004 in mlajši je na turnirju v Mariboru osvojila drugo mesto. V finalu jih je z 11-10 premagala Mladost iz Zagreba.

Vaterpolsko društvo Kamnik je igralo v postavi David Golob, Marko Pilič, Ažbe Cerar, Lukas Z. Gligorovski, Urban Zupan, Matic Kordež, Tim Kačič, Jaša Gole, Aleksander Cerar, Samo Koder. V ekipi so bili tudi najboljši posamezniki: David Golob je dobil priznanje za najboljšega vratarja, Lukas Z. Gligorovski in Tim Kačič sta si razdelila priznanje za najboljšega strelca, najboljši igralec pa je bil igralec Mladosti Luka Tkalčec.

Ekipa Kamnika je imela dva posojena igralca, Tima Kačiča iz AVK Branik in Sama Kodra iz Vaterpolskega kluba Gorica. Turnir se je začel v petek dopoldne in zaključil v nedeljo. Sodelovalo je 7 ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini. Ekipe iz Madžarske, Hrvaške in Slovenije so odigrale po 5 tekem.

Končni vrstni red

  1. Mladost Zagreb
  2. VD Kamnik
  3. AVK Triglav
  4. VK ZPK Zagreb
  5. VK Lošinj
  6. AVK Branik
  7. Kanizsa VSE

Po končanem turnirju je ekipa kadetov Vaterpolskega društva Kamnik igrala tekmo DP proti AVK Branik. Tekmo so kamniški vaterpolisti zmagali z 9-6.

V četrtek, 22. 3. 2018, potuje reprezentanca Slovenije letnika 2002 v Bečej, na močan mednarodni turnir Dejan Popov. Z reprezentanco potujejo tudi trije Kamničani, in sicer David Golob, Lukas Z. Gligorovski in Luka Sokler. Kamniški vaterpolisti so vabljeni tudi v mladinsko reprezentanco, ki ima letos kvalifikacije za EP v Sloveniji, kandidati so Luka Sokler, Rok Bergant in Blaž Briški.

Besedilo in fotografije: Dare Homar


<< Nazaj | Novice