Mali grad

Varuh človekovih pravic bo v Kamniku na voljo občankam in občanom

26.08.2019

 

Varuh človekovih pravic bo v Kamniku na voljo občankam in občanomVaruh človekovih pravic Peter Svetina bo v sredo, 4. septembra 2019, s sodelavci prvič v svojem mandatu posloval v Kamniku.

Vsi, ki menijo, da so jim kršene pravice in bi jim lahko varuh s sodelavci pomagal, lahko pokličejo na telefonsko številko 030 720 225. To lahko storijo najkasneje do ponedeljka, 2. septembra 2019, do 15. ure in se naročijo na polurni pogovor. Pogovori bodo potekali v prostorih Občine Kamnik, v sejni sobi št. 17 (preddverje Občine Kamnik, Glavni trg 24). V primeru, da potrebujete tolmača za znakovni jezik, nam to sporočite v pisni prijavi na info@varuh-rs.si. Naglušnim omogočamo pogovor ob indukcijski zanki.

Ta dan bo varuh obiskal tudi nekatere institucije v občini, kjer se bo seznanil z njihovim delom in težavami, s katerimi se srečujejo pri uresničevanju pravic ljudi. Srečal se bo tudi z županom Matejem Slaparjem in njegovimi sodelavci ter z njimi govoril o prizadevanju občine za spoštovanje pravic občanov.

S poslovanjem zunaj sedeža se skuša institucija Varuh človekovih pravic Republike Slovenije (Varuh) približati tistim, ki jo potrebujejo. Enkrat na mesec varuh s sodelavci obišče določen predel Slovenije in se pogovori z vsemi, ki bi pri uveljavljanju svojih pravic potrebovali pomoč institucije, ki jo vodi. To obliko dela institucija izvaja že vse od začetkov njenega delovanja leta 1995. Ker je občin v Sloveniji 212, bi vse lahko obiskali v približno 17 letih, zato namen poslovanja ni priti v vse občine, ampak se vsaj regionalno približati vsem, ki bi potrebovali pomoč, pa ne (z)morejo priti v Ljubljano. 

Več informacij je dostopnih na povezavi www.varuh-rs.si.

Besedilo in fotografija: Varuh človekovih pravic


<< Nazaj | Novice