Mali grad

Varno in odgovorno ravnanje z željo SKUPAJ ZMOREMO

13.07.2020

 

Varno in odgovorno ravnanje z željo SKUPAJ ZMOREMOObčina Kamnik želi vsem svojim občankam in občanom omogočiti varno vsakodnevno življenje, zato si bo še naprej skupaj z Štabom Civilne zaščite Kamnik in ostalimi enotami za zaščito in reševanje prizadevala, da bomo SKUPAJ ZMOGLI ostati odgovorni drug do drugega in ostali zdravi.

Z nošenjem zaščitne maske (v zaprtih prostorih) pomagajmo zaščititi svoje zdravje in tudi zdravje drugih. Na javnih mestih, kjer se nahaja število večje ljudi,  bodo obiskovalkam in obiskovalcem ob vstopu na razpolago brezplačne zaščitne maske in razkužilo za roke.

Štab Civilne zaščite Občine Kamnik poziva vse občane in občanke, da zaradi preprečevanja širjenja okužbe z virusom tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, upoštevajo preventivne ukrepe in navodila pristojnih institucij, ki se spreminjajo glede na epidemiološko stanje in jih lahko spremljate na spletnem mestu Nacionalnega inštituta za javno zdravje https://nijz.si/:

Štab Civilne zaščite Kamnik skupaj s ključnimi organizacijami spremlja stanje in izvaja preventivne ukrepe.

Vsem organizacijam, zavodom ter drugim službam priporočamo izvajanje preventivnih ukrepov (obvezno uporaba mask v zaprtih javnih prostorih, pravilna higiene kašlja in umivanje rok, vzdrževanje ustrezne socialne razdalje, omejitev števila dostopa strank v zaprte prostore) skladno s priporočili in navodili NIJZ. 

Priporočila in navodila NIJZ

Med gibanjem v vseh zaprtih javnih prostorih je obvezno imeti usta in nos dosledno zakrito z masko, ruto ali šalom, pa tudi izven vselej, kadar imamo okužbo dihal ali skrbimo za koga s takšno okužbo:

Prepričani smo, da SKUPAJ ZMOREMO ostati varna in odgovorna občina Kamnik.


<< Nazaj | Novice