Mali grad

Varčevanje z električno energijo VEŠ

26.11.2014

 

V Knjižnici Domžale je včeraj, v torek, 25. novembra 2014, potekala otvoritev razstave projekta VEŠ in podelitev priznanj in nagrad za najbolj izvirne predloge varčevanja z električno energijo.

Energija je ena izmed treh prednostnih tematskih sklopov programa Ekošola. V projektu »Varčevanje z električno energijo v šoli« VEŠ, so otroci, učenci, dijaki in študentje spoznavali pomen energije v vsakodnevnem življenju, trajnostne vire energije, in različne možnosti varčevanja z električno energijo ter iskali rešitve in predloge za manjšo porabo energije.

Energija se skriva povsod in v različnih oblikah. Zato je pomembno, da se z njo naučimo upravljati in je ne trošimo po nepotrebnem. In kot vsi vemo – varčevanje z energijo in njena smotrna raba se začneta v naših glavah, šele potem lahko sledijo spremembe v naših življenjskih navadah in razvadah.

Da se tega zavedajo tudi ekošolarji iz 49 ustanov, ki so pripravili več kot 250 idej in načinov varčevanja z električno energijo v obliki piktogramov in sloganov. Njihovi predlogi so razstavljeni v Knjižnici Domžale, ki bo na ogled do sobote, 13. decembra 2014.

Otvoritev razstave in podelitev nagrad je kot rečeno potekala včeraj v Knjižnici Domžale, ki so se jo udeležili nagrajenci, župan občine Domžale Toni Dragar in podžupan občine Kamnik Igor Žavbi. Dogodek so popestrili nastopajoči učenci Osnovne šole Jurija Vege Moravče, Osnovne šole Roje in Osnovne šole Dragomelj.

Med nagrajenimi šolami je bila tudi Osnovna šola Toma Brejca iz Kamnika, ki je kategoriji Vrtci in I. triada zasedla odlično tretje mesto. V natečaju je sodelovala tudi Osnovna šola Marije Vere iz Kamnika.

Vsem nagrajencem iskrene čestitke!

Vir: Ekošola


<< Nazaj | Novice