Mali grad

Valeta Osnovne šole 27. julij Kamnik

15.06.2020

 

Valeta Osnovne šole 27. julij KamnikDanes smo se poslovili še od ene generacije devetošolcev, generacije z valeto brez staršev. Devetošolci  so svojo predstavitev kar posneli in jo delili z ostalimi učenci in učitelji z uporabo tehnologije, ki jim je letos postala še kako blizu.

Predajo ključa in podelitev spričeval smo ob upoštevanju vseh previdnostnih nasvetov izvedli v jedilnici šole.

Razredničarka Janja Križnik jim je ob slovesu namenila naslednje besede: »Pred vami je zadnje dejanje pred vstopom v odraslost. Poslavljate se od znanega okolja, prijateljev, učiteljev in vstopate v neznano. Letos ste se že uspeli spopasti z neznanim, s poukom na daljavo in v začetku šolskega leta si prav gotovo niste ne vi, ne mi predstavljali, da bo letošnja valeta potekala brez vaših dragih staršev in skrbnikov. Verjamem, da vam je zelo hudo, da vas ne bodo mogli pospremiti čez ta pomemben prag življenja. Prepričana pa sem, da so z vami v mislih, saj je to tudi za njih pomembna prelomnica. Dragi naši, želimo vam, da boste znali uporabiti zakladnico znanja, ki ste jo dopolnili z veščinami in nasveti in vas bo življenje vodilo po poti, ki jo boste zmogli prehoditi sami, bodite vztrajni in zajemite življenje s polnimi pljuči. Srečno«.

Ravnateljica Jasna Lampe, je učencem razdelila zaključna spričevala, pohvalila njihov trud, ter se od njih poslovila z naslednjimi besedami: »Spoštovani učenci, pa je napočil tudi vaš dan. Zaključujete eno od obdobij v vašem življenju. Verjetno se boste strinjali z menoj, da je bilo to obdobje zanimivo, unikatno, da ste iz majhnih deklic in dečkov zrasli v prijetna dekleta in postavne fante. Veliko truda ste vložili v to, da danes nekaj znate, da nekaj veljate in iskrena hvala učiteljicam in učiteljem, ki ste jim na tej poti pomagali. Za zaključek izobraževanja na naši šoli, ste bili postavljeni pred posebno izkušnjo, spoznali ste pouk na daljavo, pa ne le zgolj spoznali, ampak ste  postali del tega. Skupaj z učitelji in seveda ob pomoči staršev, ste se pogumno lotili tudi tega izziva in uspelo vam je. Upam, da vam bo ta nova izkušnja koristila v bodoče pri nadaljnjem šolanju in v življenju nasploh.
Ostanite prijatelji, pomagajte drug drugemu, za nasvet in pomoč, pa se lahko kadarkoli obrnete tudi na nas. Srečno!«

Besedilo in fotografije: Osnovna šola 27. julij Kamnik


<< Nazaj | Novice