Mali grad

Valeta Osnovne šole 27. julij Kamnik

15.06.2016

 

Dopoldan se je župan Marjan Šarec udeležil valete Osnovne šole 27. julij Kamnik, učenke in učenci pa so nam skupaj z mentorji pripravili prijetno prireditev, na kateri so z navdušenjem in nostalgijo obujali spomine na šolske dni.

Od osnovnošolskih klopi so se poslovili Špela Hribar, Gašper Juhant, Adam Žnidar, Doris Kemperle in Urh Zupančič, ki so se ob pomembni prelomnici zahvalili vsem, ki so jim stali ob strani. Seveda jim ni bilo vedno lepo, a kljub temu jim je ob podpori staršev, bližnjih, prijateljev, sošolcev, mentorjev in še bi lahko naštevali, uspelo doseči cilje, ki so si jih zadali.  

Tako kot devetošolci, se je tudi ravnateljica Osnovne šole 27. julij Kamnik Jasna Lampe težko poslovila od svojih učenk in učencev ter jim ob novem poglavju v njihovi knjigi življenja namenila naslednje misli: »Devet let je dolga doba, zato to poglavje obsega veliko podpoglavij. Učenje je bilo prav gotovo glavno podpoglavje, saj je bilo rdeča nit skoti vseh devet let, vendar pa so v vaši knjigi življenja zapisani tako prijetni kot tudi tisti manj prijetni dogodki. Tisti manj prijetni, naj bodo zapisani z majhnimi črkami, tiste pozitivne pa si zapomnite za vse življenje in naj vam bodo spodbuda za naprej. Zaupajte vase, pa vendar si pustite tudi svetovati. Tudi mi bomo za vas vedno tu.«

Župan Marjan Šarec je najstnikom na novi poti zaželel veliko dobrega. »Naj bo Kamnik vedno vaš dom, vedno se radi vračajte vanj, mi pa bomo vedno tukaj za vas, kajti življenje, ki vas čaka ni lahko. Izzivov pred vami se ne ustrašite, temveč jih zajemite in premagajte. Vesel sem, da veste, kaj si v življenju želite. Izbrali ste si lepe poklice in upam, da boste v njih zelo uspešni. Dragi devetošolci, želim vam predvsem lepo življenje, naj bo tako lepo in sladko kot tale torta pred vami. Srečno!«  

Valeto so obarvali s plesno točko, v kateri so učenci predstavili pasti mladostništva, devetošolci so pripravili svojo video predstavitev, s pevsko točko in klavirsko spremljavo pa so učenke in učenci dogajanje pospremili z zgodbo »Kako sva si različna«. Kot se spodobi za slavnostni dogodek, so devetošolci skupaj z mentorico Heleno zaplesali valček in z njihovim naslednikom Ožbejem odplesali novim izzivom naproti. 

SREČNO POT IN VELIKO USPEHOV ŠPELA, GAŠPER, ADAM, DORIS IN URH! 


<< Nazaj | Novice