Mali grad

Valeta Osnovne šole 27. julij Kamnik

14.06.2013

 

Dopoldan se je župan Marjan Šarec udeležil valete Osnovne šole 27. julij Kamnik. Učenke in učenci so nam skupaj z mentorji pripravili prijetno prireditev in nas navdušili tako, kot vedno znajo. 

Od osnovnošolskih klopi se je danes poslovil Jaka Vrečar, Martin Ugovšek pa odhaja v VDC Nazarje.

Ravnateljica OŠ 27. julij Kamnik Jasne Lampe je z velikim ponosom na učence šole pripovedovala o uspehih otrok, ki obiskujejo kamniško osnovno šolo. Jaki in Martinu je zaželela veliko uspeha na novi poti ter prebrala pismo mame, ki s hvaležnostjo in ponosom na svojega otroka, ki obiskuje Osnovno šolo 27. julij Kamnik, zre v prihodnost. Čeprav z začetnimi predsodki in pomisleki ali je ravnala prav, ali njen otrok resnično sodi v Osnovno šolo 27. julij Kamnik, ponosno pove, da je njen otrok uspešen na tekmovanjih, uspešen pri pouku in uspešen na prireditvah. »Vsi moji govori se začenjajo enako, s čestitkami učencem in učiteljem za program, ki nam ga pripravijo. Tudi danes ne morem drugače, kajti kar je res, je res. Vsaka prireditev je zgodba zase, je enkratna in neponovljiva, pripravljena z dušo in telesom. Vanjo je vtkan zadnji atom moči tako učencev kot tudi učiteljev, ki znajo ta atom iztisniti iz njih. Pa da ne boste mislili, da je tako samo na prireditvah. Razredničarke so učencem pripravile tudi priznanja, ki jih bomo podelili danes. Naj povem, da sta Luka in Nives dobila tudi občinsko priznanje za uspehe v tem šolskem letu. Luki je župan že podelil priznanje, Nives Hribar pa ga bo prejela danes.« Nato je podelila pohvale učencem ostalih razredov Osnovne šole 27. julij Kamnik, ob koncu pa še zaključno spričevalo Jaki Vrečarju.

Jaka Vrečar je mlajši generaciji slavnostno predal ključ z željo, da bodo ravno tako uspešni, kot je bil on. 

Ob pomembni prelomnici je Jaki in Martinu čestital še župan Marjan Šarec, ki kar ni mogel skriti navdušenja nad današnjo proslavo. Čestital je tudi ostalim učencem, ki so prejeli pohvale in jim zaželel prijetno poletje: »V jeseni, ko boste sedli v šolske klopi, bodite polni energije in željni novih dogodivščin«, je še dodal. Učenki Nives Hribar je podelil prizanje in knjižno nagrado, saj se se podelitve knjižnih nagrad najboljšim učenkam, učencem in dijakom kamniških osnovnih in srednjih šol ter Glasbene šole Kamnik v šolskem letu 2012/2013 žal ni mogla udeležiti. Ob tej priložnosti želimo Nives iskrene čestitke!

Za kulturno popestritev so nam učenci pripravili točko Metulji na travniku, predstavili so se s pesmijo Metuljček cekinček, veliki zbor s pesmijo Kresniček, s plesnimi ritmi so navdušili s točkami Črmljev ples, Huba buba ravno tako pa tudi z instrumentalno glasbo Izidor ovčice pasel. Za konec so poskrbeli še za točko Lep sončen dan

Iskrene čestitke in prijetne počitnice ter obilo novih uspehov!


<< Nazaj | Novice