Mali grad

Valeta Osnovne šole 27. julij Kamnik

12.06.2015

 

Dopoldan se je podžupan Igor Žavbi udeležil valete Osnovne šole 27. julij Kamnik, učenke in učenci pa so nam skupaj z mentorji pripravili prijetno prireditev in nas navdušili tako, kot vedno znajo. 

Od osnovnošolskih klopi so se danes poslovili Tjaša, Lejla, Denis in Primož, ki so se nam predstavili s prijetnim filmskim pripovedovanjem prigod njihovih osnovnošolskih klopi in se polni načrtov za prihodnost zahvalili vsem za vsa leta, ki so jih preživeli z njimi, jih učili, spremljali in spodbujali pri šolskem delu.

Tako kot devetošolci pa se je tudi ravnateljica Osnovne šole 27. Julij Kamnik Jasna Lampe težko poslovila od svojih učenk in učencev: »Res je, že kar nekaj vode je preteklo, odkar ste prvič prestopili naš šolski prag. Verjamem, da vam je bilo morda sprva težko, vendar se je kar hitro pokazalo, da ste se vključili v življenje na šoli, da ste tu našli nove prijatelje. V vseh teh letih vašega šolanja pri nas ste doživeli dosti uspehov, ni pa manjkalo tudi neuspehov, ki vam niso vzeli poguma. To veste danes, ko se poslavljate od nas in ko opremljeni z znanjem in pridobljeno samozavestjo stopate novim izzivom nasproti. Pot do cilja je še dolga in trnova, vendar verjamem, da jo boste zmogli. Tako kot vašim predhodnikom v preteklih letih tudi vam ponujam roko v pomoč ob morebitnih težavah. Če bo v naši moči, vam bomo tudi v prihodnje z veseljem pomagali.«

Ob pomembni prelomnici se je čestitkam ravnateljice pridružil tudi podžupan Igor Žavbi: »Danes je vaš dan. Prišli ste do konca ene od mnogih poti. Zaključujete osnovno šolo, pred vami pa so nova obzorja. V filmu smo videli, kakšne so vaše želje in srčno upam, da jih boste uresničili. Potrebna je želja in cilj bo prišel sam. Vaši starejši kolegi, ki zaključujejo srednjo šolo, so v tem mesecu zapeli »Gaudeamus«, ki pravi veselimo se. Veselite se, danes je vaš dan. Iskrene čestitke!«

S pesmijo, plesom in dramskim nastopom so nas razveseljevali devetošolci in ostali učenci šole, ob koncu pa je sledila še predaja ključa, ki so ga Gašper, Špela, Urh, Adam in Doris ponosno dvignili v zrak, z zavedanjem, da jih čaka zahtevno delo. Slednji so svojim starejšim kolegom za popotnico ob uspešnem zaključku šole podarili torto, s katero smo se posladkali prav vsi, devetošolci pa še bolj sladko zaključili posebno obdobje njihovega življenja.

Iskrene čestitke vsem učencem, devetošolcem pa obilo novih uspehov!


<< Nazaj | Novice