Mali grad

VakifBank tudi v drugo premočan za odbojkarice, odbojkarji pa so se uvrstili na zaključni turnir pokala Slovenije

10.12.2015

 

VakifBank tudi v drugo premočan

Odbojkarice Calcita Ljubljane so v četrtem krogu skupine B lige prvakinj morale še enkrat priznati premoč odlični turški ekipi VakifBank Istanbulu. V prvem nizu so slovenske prvakinje vodile do prvega tehničnega odmora, v nadaljevanju pa so vajeti igre popolnoma prevzele v svoje roke domače odbojkarice. Calcit Ljubljana bo v soboto, 12. decembra, v 12. krogu 1. DOL za ženske, ob 17.30. uri igral v Šempetru.

VakifBAnk Istanbul – Calcit Ljubljana   3:0 (19, 8, 17)

Istanbul - Športna dvorana Burhan Felek, 1000 gledalcev. Sodnika: Popović (Srbija) in Zenovič (Rusija).

VakifBank Istanbul: Örge - libero, Kirdar 13, De Kruijf 8, Akman 11, Akin 2, Gurkaynak 3, Slöetjes, Aydemir, Buijs 6, Castro 7, Hill, Rašić, Cetin 2, Aykac – libero. Trener: Giovanni Guidetti.

Calcit Ljubljana: Grudina 3, Božič, Vrhovnik 7, Igličar 1, Forštnarič, Kučej 4, Kostić 14, Aragao, Hribar, Jerala - libero, Turk, Potokar 4. Trener: Gašper Ribič.         

Na prvi tekmi v Ljubljani pred 13 dnevi so turške odbojkarice s 3:0 premagale slovenske državne prvakinje in podoben razplet je bilo pričakovati tudi v Istanbulu. Trener calcitovk Gašper Ribič, trener ljubljanske ekipe je tokrat tekmo začel z Mojco Božič na mestu organizatorke igre, saj ima Cecilia Aragao, tako kot Kaja Turk, težave z gležnjem. V začetni postavi gostujoče ekipe so bile še Petra Vrhovnik, Monika Potokar, Tina Grudina, Elena Kučej, Olivera Kostić in prosta igralka Meta Jerala. Na drugi strani je imel Italijan Giovanni Guidetti na klopi VakifBanke na voljo vse igralke. 

Začetek tekme je bil za ljubljansko ekipo obetaven, dvakrat so vodile s tremi točkami prednosti (7:4 in 11:8), ob drugem tehničnem odmoru pa z dvema. V tem obdobju igre je bila razpoložena Olivera Kostić, toda z delnim izidom 5:0 na servis Nizozemke Anne Buijs je VakfBank povedel z 19:16. Ljubljančanke so se jim še približale na točko zaostanka (19:20), nato pa so domače odbojkarice spet dosegle pet zaporednih točk.

V drugem nizu so se nadaljevale težave na sprejemu na strani odbojkaric Calcita Ljubljane, temu primerna je bila njihova učinkovitost v napadu. Ob prvem tehničnem odmoru so za domačo ekipo zaostajale za štiri točke, ob drugem že neulovljivih enajst. Ribič je do drugega tehničnega odmora porabil oba polminutna odmora, vendar niti to ni spremenilo poteka niza. Turkinje so bile v napadu nezaustavljive, v bloku pa so zaustavljale napade  odbojkaric Calcita, ki so niz končale pri le sedmih točkah, kar je bilo najmanj v letošnji ligi prvakinj. 

Tudi tretji niz se za ljubljansko ekipo ni začel najbolje, saj so Turkinje povedle s 4:0 in šele po polminutnem odmoru so calcitovke dosegle tri točke zapored. Vendar je bil to le kratkotrajni preblisk, kajti z delnim izidom 7:1 je VakifBank povedel z 11:4. Calcitovke so še naprej imele težave na sprejemu, zato je Ribič vzel še svoj drugi polminutni odmor v tretjem nizu. Po njem so njegove varovanke dosegle tri točke zapored in le zaigrale nekaj bolje v napadu. Borile so se sicer za vsako žogo, vendar je bila kakovostna razlika na strani domačih odbojkaric, ki bodo v letošnji sezoni skušale še tretjič osvojiti ligo prvakinj.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: »Kot sem dejal že pred tekmo, bo šlo za bitko servisa in sprejema. Prvi niz smo lepo igrali dobro začeli, na koncu naredili kakšno napako preveč, popustili smo tudi na sprejemu, vendar ga je proti tako kakovostni ekipi težko držati vso tekmo. V drugem nizu smo se ustavili, v tretjem pa smo se spet borili do konca. Na koncu moram čestitati igralkam, da niso popuščale, da so se borile do konca, do zadnje točke. Na tekmah v ligi prvakinj pričakujem, da damo na igrišču najbolje, kar smo v tem trenutku sposobni in mislim, da smo danes v dveh nizih dobro izpolnjevali.«

 


<< Nazaj | Novice