Mali grad

Vabljeni v Pravljični Kamnik na kamniško decembrsko odštevanje

30.11.2016

 

Vabljeni v Pravljični Kamnik na kamniško decembrsko odštevanjeBliža se decembrski čas. Čas prazničnega vzdušja. Pravljični Kamnik. Da bo naše srednjeveško mesto zasijalo v čarobnem siju prazničnih lučk, vas dragi otroci vabimo, da se skupaj s starši, babicami, dedki, tetami, strici, sestricami in bratci, prijatelji ter z vsemi ljudmi dobre volje pridružite odprtju vrat Pravljičnega Kamnika, ki se bo s prižigom lučk začel v petek, 2. decembra 2016, ob 17. uri na Glavnem trgu. Da vas ne bo zeblo, bodo poskrbeli člani ansambla Roka Žlindre. To pa je šele začetek pestrega dogajanja na Glavnem trgu.

Prižig prazničnih luči z Ansamblom Roka Žlindre in kamniško drsališče na prostem

Petek, 2. december 2016, ob 17. uri

Prižig prazničnih luči z Ansamblom Roka Žlindre

Z decembrskim prazničnem vzdušjem začenjamo v petek s prižigom prazničnih luči ob 17. uri. Pridružite se nam v veselem decembrskem vzdušju, ki ga bodo pospremili zvoki Ansambla Roka Žlindre. Ansambel Roka Žlindre je narodno-zabavna zasedba, ki je bila ustanovljena leta 2005 v Sodražici. Vodja ansambla Rok Žlindra igra harmoniko, Boštjan Merhar kitaro, Rok Modic bas, skupina pa ima tudi dva vokalista, Barbaro Ogrinc in Tadeja Osvalda. Na prižigu prazničnih luči boste zagotovo slišali njihove najbolj znane pesmi, kot na primer »Mi ga pa žlindramo«, »Nasmehni se« ter »Srce pa še vedno hrepeni«.

Petek, 2. december 2016, ob 18. uri

Kamniško drsališče na prostem

Kamniško drsališče letos odpira svoja vrata v petek, 2. decembra 2016, ob 18. uri. Drsališče bo tudi letos pričakovalo vse drsanja željne obiskovalce na Frančiškanskem trgu, kjer bo možna izposoja drsalk in drsalnih pripomočkov za otroke, vsako soboto med 10.30 in 11.30 uro pa bo potekala tudi vodena otroška animacija.

Drsališče bo odprto do zaključka zimskim počitnic, do petka, 3. marca 2017.

Miklavževa tržnica

Sobota, 3. december 2016, od 9. do 13. ure

Obisk Svetega Miklavža oziroma Nikolaja, ki na večer pred svojim godom 6. decembra prinaša (pridnim) otrok darila, je še vedno priljubljena tradicija slovenskega ljudskega izročila. Ne pozabite na darila in se nam pridružite na praznično okrašenih stojnicah, kjer bodo naprodaj različna darila, primerna za tradicionalno obdarovanje ob Miklavžu – medenjaki, suho sadje, piškoti ter različno drobno miklavževo pecivo.

Tradicionalno miklavževanje na pobočju Malega gradu

Nedelja, 4. december 2016, ob 17.30

Vabljeni na Glavni trg v Kamniku, kjer se bo na pobočju Malega gradu ustavil Miklavž s svojim spremstvom. Njegovi spremljevalci bodo zaigrali igro Ruže Gantar Miklavž je bolan. Večer bodo polepšali angeli s plesom in petjem, popestrili parklji in ognjemet. Na koncu bo vse zbrane nagovoril Miklavž. Otroke bo obdaril z bomboni, odrasle pa s čajem in pecivom.

V primeru slabega vremena oziroma močnega dežja se dogajanje prestavi na ponedeljek, 5. decembra 2016, ob 17.30.

Vabilo

Praznična Tržnica Okusi Kamnika - Podeželje in Eko

Sobota, 17. december 2016, od 9. do 13. ure

Zadnja Tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko v letu 2016, bo na Glavnem trgu gostila številne ponudnike zdrave, lokalne ter doma pridelane hrane.

Novoletni otroški bazar z Vrtcem Antona Medveda Kamnik

Torek, 20. december 2016, od 16.30 do 18. ure

Pridružite se nam na že 7. Novoletnem bazarju, ki bo tudi tokrat dobrodelno naravnan.

Prodaja na stojnicah se bo pričela ob 16.30, ob 17.15 pa se bo pričel program vrtca, ki ga bosta obogatila Damjana Golavšek in prihod Dedka Mraza.

Večer kamniških bandov: Hulahoop, Matter, Fool Nation

Sreda, 28. december 2016, od 18. do 22. ure

Fool Nation je skupina mladih glasbenikov, ki se že od malih nog ukvarja z glasbo. Najbližje so jim zvoki rocka in bluesa z raznimi primesmi – občasno boste v njihovi glasbi prisluhnili jazz, pop in funk vložkom.
V svojem glasbenem ustvarjanju se ne omejujejo in se zato radi prepuščajo improvizacijam, kar je najbolj opazno v njihovih avtorskih delih, ki se vztrajno množijo in nadgrajujejo.

Skupina Hulahoop so Eva Traven na vokalu, Monika Klobčar na klaviaturah in Marko Klobčar na basu. Sestavljajo precej neobičajno zasedbo, katere zvočno barvitost klavirskih akordov velikokrat presekajo energični sintetizirani zvoki, ki jih odločno dopolnjuje trdna dance podlaga bobnov ter bas kitara. Prezenten ženski vokal z zapomljivimi linijami in besedilom ustvari celoto, ki tako dobi prepoznaven zven energičnega funky hard pop-a.

Kamniški trio Matter je zvok izpod kamniških gora, abstraktna zmeda v oblakih. Je rap in hkrati tudi ni. Je trojec z edinstveno sodobnim (anti)raperskim slogom in postapokalipitični »boyband«. Dacho, Tunja in Levanael postrežejo s težko pričakovanim, temačno zadimljenim prvencem Amphibios, z besedili, ki jih je težko in nemogoče dešifrirati, a si jih ne morete nehati ponavljati. Matter so dvoživke, ki živijo dvojno življenje, med čistim popom in zapletenim podzemljem, lucidnostjo in naključno zmedo, kamnikfolično lokalnostjo in abstraktno poezijo.

Koncert: San Di EGO in SIDDHARTA

Četrtek, 29. december 2016, od 18. do 22. ure

Siddharta je svojo 20. obletnico preživela delovno. Zaprta v svoj studio je svojim poslušalcem namenila 20 novih avtorskih pesmi, ki so zapolnile albuma INFRA in ULTRA. Infra je postregla z mega hitom Ledena in njenim sledilcem Piknikom. Ultro so napovedali z Nastalo Bo in še čisto svežim Strele v maju, pri katerem so tesno sodelovali z Urbanom, legendarnim hrvaškim rockerjem, ki je s Tomijem odpel izjemen duet. Infra in Ultra sta tako kot 7. in 8. album več kot uspešno zaokrožili dvajsetletnico. Siddharta je brez dvoma izrazito koncertna skupina, ki na odru prekipeva od izjemne energije in navdušuje obiskovalce. Ravno zato se, kot so napovedali, v letu 2016 vračajo na odre, da svojo dvajsetletnico obeležijo še v živo, ob svojih zvestih poslušalcih.

San Di EGO je slovenska super hard rock skupina, ki je nastala v začetku leta 2013 in jo sestavljajo štirje izkušeni glasbeniki: Sergej Škofljanec (vokal, akustična kitara, klavir), Matic Ajdič (električna kitara, spremljevalni vokal), Martin Rozman (bas kitara, spremljevalni vokal) in Jure Doles (bobni). Trenutno San Di Ego predstavljajo svojo tretjo priredbo velikega hita osemdesetih let »Touch Me« Samanthe Fox, s katerim so navdušili celo slednjo, saj se je javno odzvala in izrazila svoje navdušenje celo do te mere, da je namignila tudi željo do skupnega sodelovanja. Za skupino bo pestro tudi prihodnje leto, saj v začetku leta načrtujejo izid svojega 2. albuma.

Večer z Rock Partyzani

Petek, 30. december 2016, od 18. do 22. ure

Skupina Rock Partyzani deluje že 12 let in se je v tem času udeležila že več kot 1000 nastopov doma in v tujini. Skupino sestavlja 6 članov, njen idejni oče in vodja je Aleš Klinar- Klinči, ki ga poznamo iz skupin Martin Krpan in Agropop. Njihovi nastopi so začinjeni s posebnim šovom, prežeti z nostalgijo, patriotizmom in humorjem, nabiti z brezkompromisnim rock’n’rollom ter največjimi jugoslovanskimi, slovenskimi in svetovnimi pop hiti. Prisluhnili boste zimzelenim popevkam, najlepšim baladam ter aktualnim uspešnicam. 

Silvestrovanje z ansamblom Galop

Sobota, 31. december od. 22. ure do nedelje, 1. januarja 2017, do 1. ure

Ansambel Galop, ki prihaja iz Tunjic pri Kamniku, nas navdušuje že osmo leto. V letošnjem letu ste jih lahko opazili na kar nekaj festivalskih odrih narodno zabavne glasbe po Sloveniji, kjer so se uspešno predstavili. Z veseljem širijo priljubljenost slovenske narodno-zabavne glasbe, zato za veselje in ples poskrbijo na veselicah, porokah, rojstnodnevnih zabavah, prireditvah in drugod.

Vabljeni v Pravljični Kamnik na kamniško decembrsko odštevanje.


Spremembe prometnega režima

Občanke in občane obveščamo, da bodo v času Pravljičnega Kamnika veljale spremembe prometnega režima, ki si jih lahko ogledate spodaj.

Prižig prazničnih luči

V  petek, 2. decembra 2016, bo veljala začasna sprememba prometnega režima. Popolna zapora se bo izvedla na naslednjih lokalnih cestah in prometnih površina:

V času od 18. novembra 2016 od 20. ure dalje pa do 10. marca 2017 do 20. ure bo veljala delna zapora parkirišča na Frančiškanskem trgu.

Miklavževa igrica in Miklavžev sprevod

V nedeljo, 4. decembra 2016, bo veljala začasna sprememba prometnega režima. Popolna zapora se bo izvedla na naslednjih lokalnih cestah in prometnih površina:

Otroški novoletni bazar

V torek, 20. decembra 2016, od 15. do 21. ure bo veljala sprememba prometnega režima na lokalnih cestah in javnih prometnih površinah:

Koncerti od 28. decembra do 1. januarja

Od 28. decembra 2016 do 30. decembra 2016 med 17.30 in 22. uro ter od 31. decembra 2016, do 1. januarja 2017, med 17.30 in 5. uro bo veljala sprememba prometnega režima na lokalnih cestah in javnih prometnih površinah:


<< Nazaj | Novice