Mali grad

Vabljeni na sončno smuko

31.12.2017

 

Vabljeni na sončno smuko

Zadnji dan tega leta se Velika planina kopa v soncu. Smučišče obratuje od 9. ure do 15.30, nihalka pa vozi vse do 20. ure.

Nočnega sankanja danes, 31. 12. 2017, ni. 

Obratujejo naprave: nihalka, sedežnica Šimnovec in vlečnica Jurček.

Na novega leta dan, torej 1. januarja 2018, bomo smučali od 10. ure dalje, 2. januarja 2018 pa od 9. ure dalje.

Vabljeni na sonce.


V soboto, 30. decembra 2017, pričetek smučanja na Veliki planini

V soboto, 30. decembra 2017, pričetek smučanja na Veliki planiniTokrat nam je narava namenila še nekaj snega, kar pomeni, da v soboto, 30. 12. 2017, pričnemo s smučanjem na Veliki planini. Zjutraj na smuči, zvečer na sani. V soboto boste na Veliki planini lahko uživali v prvih smučarskih zavojih na belih strminah planine v letošnji zimski sezoni. Smučati pričnemo ob 9. uri, vijugali bomo vse do 16. ure. Takrat bomo smučišče zaprli in pričeli s pripravo prog za nočno sankanje. Ob 17. uri pričnemo z nočnim sankanjem po 2,4 kilometrov dolgi, razsvetljeni progi. Ob nakupu povratne vozovnice za nihalko in sedežnico lahko ves dan SMUČATE BREZPLAČNO.

Izkoristite subvencionirane vozovnice za kamniške osnovnošolce

Kamniški osnovnošolci smučajo za samo 9 evrov. Do konca koledarskega leta so na voljo subvencionirane vozovnice za šoloobvezne otroke s stalnim bivališčem v občini Kamnik ter varovance Varstveno delovnega centra Sožitje Kamnik. Subvencija v višini 40 odstotkov velja na smučarske vozovnice, dnevne vozovnice ter nočno sankanje. Ne velja ob nakupu letnih vozovnic, večdnevnih in družinskih vozovnic. Na subvencionirano vozovnico opozorite na blagajni na spodnji postaji nihalke.  

Smučišče se razprostira na višini med 1412 m in 1666 m ter ponuja 3 km smučarskih prog, od katerih večina sodi med srednje zahtevne proge. Tik ob vznožju dvosedežnice Šimnovec se nahaja otroška vlečnica Jurček, ki je namenjena najmlajšim ter smučarjem začetnikom. Seveda bo tudi letos za zahtevnejše smučarje obratovala vlečnica Zeleni rob, katera je bila v lanskem letu deležna temeljite prenove.

Ravno zaradi svojih terenov je planina že nekaj let poznana kot priljubljeno družinsko smučišče v bližini Ljubljane. Na Veliki planini vsakdo najde nekaj zase – od zahtevnejših pa do tistih, ki so se smučanja šele lotili. Poleg tega smo poskrbeli za ugodne cene smučarskih vozovnic, predvsem ugodne so družinske vozovnice, saj 2 odrasla ter do 4 otroci lahko smučajo za le 40 evrov.

Dnevna vozovnica za nihalko in sedežnico bo v soboto, 30. 12. 2017, vključevala tudi brezplačno smuko na Veliki planini. Smučišče bo odprto vsak dan med 30. 12. in 2. 1. 2018. Po novem letu bo smučišče odprto od četrtka do nedelje, zimske počitnice ter praznike.

1. januarja 2018 bo nihalka izjemoma prve smučarje na planino pripeljala ob 10. uri, smučanje se prične ob 10.30. Nočno sankanje je v letošnjem letu možno še jutri, petek 29. 12., ter v soboto, 30.12. Na Silvestrovo bo obratovalo smučišče, nočnega sankanja ne bo. Po novem letu bo sankanje ponovno potekalo od četrtka do nedelje.

Besedilo in fotografije: Velika planina d. o. o.


<< Nazaj | Novice