Mali grad

Vabljeni na brezplačno drsanje v Veronikino pravljično deželo

24.11.2018

 

Vabljeni na brezplačno drsanje v Veronikino pravljično deželoDrsališče v Kamniku je pripravljeno za ljubitelje drsanja, ki bodo tudi letos lahko brezplačno drsali v Keršmančevem parku. Drsališče je včeraj odprl podžupan v opravljanju začasne funkcije župana Igor Žavbi, ki je ob tej priložnosti oblast nad Keršmančevim parkom simbolično predal Veroniki. Keršmančev park bo namreč decembra postal Veronikina pravljična dežela.

»Ulice in parki našega srednjeveškega mesta bodo kmalu zasijali v soju novoletne razsvetljave, pravljičen in čaroben pa je danes kot prvi postal Keršmančev park. Verjamem, da se bodo tu ob drsanju pletle številne lepe, decembrske zgodbe,« je na odprtju dejal Igor Žavbi in dodal: »Pri tem bo na pomoč priskočila tudi kamniška Veronika, ki bo na simbolni ravni prevzela oblast nad parkom. Želim vam, da bi se na tej ledeni plošči neizmerno zabavali. Pravljični Veroniki pa pri njenem vladanju, ki verjamem, da ne bo enostavno, želim mnogo preudarnosti, potrpljenja in veliko dobre volje.«

»Z današnjim odprtjem drsališča se pričenjajo prvi dogodki v okviru letošnjega Pravljičnega Kamnika in na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik smo se potrudili, da bi bilo dogajanja v tem pravljičnem času čim več,« je na odprtju dejal v. d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger in dodaja: »Veronikina pravljična dežela v Keršmančevem parku z drsališčem in Pravljično hiško bo poskrbela predvsem za otroke in družine, v središču mesta pa pripravljamo predstave in večerne koncerte, sofinancirali pa smo tudi številne dogodke ponudnikov v mestnem središču. Verjamemo, da bo v tem dogajanju Pravljičnega Kamnika vsakdo našel nekaj zase.«

Odprtje drsališča so pospremili krajši izseki iz muzikala Pepelka, v katerem igrata tudi Uroš Steklasa in Tjaša Horvat. Ustvarjalci muzikala Pepelka se bodo v Kamnik vrnili v petek, 7. decembra, ko bodo ob 17. uri prižgali praznično osvetlitev mesta. Ob robu dogajanja so dijaki na stojnici s čajem in ekološkimi slamicami opozarjali na Dan brez plastike. Postavitev stojnice je nastala v sodelovanju z Zavodo za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Drsališče Kamnik bo čez delovnik odprto od 9. do 19. ure, čez vikend pa od 10. do 19. ure. Izposoja drsalk pa bo čez teden možna od 15. do 19. ure, čez vikend pa od 10. do 19. ure. Cena izposoje drsalk znaša 2 evra, izposoja čelade 3 evre, izposoja drsalčka 3 evre za pol ure. Brezplačno drsanje bo na voljo do 27. januarja 2019.

Drsališče bo spremljalo bogato dogajanje. Vsako soboto od 8.30 do 10. ure potekala šola drsanja, od 10. do 11. ure pa otroška animacija na ledu, vsako nedeljo od 9. do 10. ure bo na drsališču potekal hokej za otroke (potrebna lastna oprema), od 10. ure dalje pa ustvarjalne delavnice. Potekala bosta tudi dva akustična koncerta. V soboto, 8. decembra, Uroš in Tjaša, v petek, 14. decembra, pa Duo Kristovnik. Za vse aktualne informacije spremljajte na facebook strani Drsališče Kamnik.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice