Mali grad

Vabilo župana Marjana Šarca na osrednjo slovesnost praznika Občine Kamnik

28.03.2016

 

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

Vabilo župana Marjana Šarca na osrednjo slovesnost praznika Občine Kamnikv teh dneh se spominjamo rojstnega dneva našega velikega rojaka Rudolfa Maistra. Njegov prispevek Sloveniji je velik in nepozaben. Njegov pogum, čut za narodovo identiteto, odmaknjenost od hlapčevske miselnosti in pesniška duša kažejo na osebnost, ki ne razdvaja, temveč združuje enako ali pa različno misleče. Združuje vrednote, ki so temelj vsakega naroda in na katere smo tudi Kamničanke in Kamničani še posebej ponosni.

Praznik naše občine, rojstni dan generala, pesnika, borca za severno mejo in našega rojaka Rudolfa Maistra - Vojanova, je priložnost, da pregledamo dogajanje v njej, zato Vas vabim na osrednjo slovesnost s podelitvijo priznanj Občine Kamnik v torek, 29. marca 2016, ob 18. uri v Dom kulture Kamnik. V kulturnem programu bo nastopil Orkester Slovenske vojske.

Pred tem se bo ob 16.30 na Glavnem trgu začel promenadni koncert Mestne godbe Kamnik, ob 17. uri pa bo potekala proslava pri spomeniku Rudolfa Maistra s sodelovanjem Častne enote Slovenske vojske. Slavnostni govornik bo predsednik Zveze društev »GENERAL MAISTER« mag. Milan Lovrenčič. V kulturnem programu bosta nastopila Mestna godba Kamnik in Prvo slovensko pevsko društvo LIRA Kamnik.

Dovolite mi, da Vam iskreno čestitam ob prazniku naše občine. Občina Kamnik je lepa, skupaj, spoštovane občanke, spoštovani občani, pa bomo poskrbeli, da bo v prihodnje še lepša.

Počastimo in praznujmo dan Občine Kamnik skupaj.

Za prireditve velja prost vstop.

V tem času bo veljala popolna zapora starega mestnega jedra, ki si jo lahko ogledate tukaj.

Vaš župan Marjan Šarec


<< Nazaj | Novice