Mali grad

Vabilo na tradicionalni 11. Maistrov pohod in zahvala občankam in občanom

07.04.2016

 

Vabilo na tradicionalni 11. Maistrov pohod in zahvala občankam in občanomSpoštovane občanke, spoštovani občani,

v soboto, 9. aprila 2016, bomo sklenili letošnji praznik Občine Kamnik. Lahko rečem, da je bilo glede na slabo finančno stanje storjenega veliko in verjamem, da bomo s trdno voljo in medsebojnim delovanjem mnoge projekte uspešno zaključili do prihodnjega občinskega praznika.

Dovolite mi, da se iskreno zahvalim vsakemu izmed Vas, ki ste na kakršenkoli način sodelovali pri pripravi ali izvedbi več kot tridesetih dogodkov ob občinskem prazniku. Skupaj smo znova dokazali, da se s ponosom imenujemo Maistrovo mesto, da duh velikega generala tli v naših srcih in da smo pripravljeni narediti marsikaj za dobrobit sokrajana. Naj bo Občina Kamnik občina pogumnih, odločnih, srčnih, včasih samosvojih in čudnih ljudi, ki vedo, kaj jim je storiti. Ljudi, ki ne čakajo, kdaj jim bo kdo kaj dal ali naredil namesto njih. Ljudi, ki znajo tudi prvi stopiti korak nazaj, če je to potrebno. Ljudi, ki  znajo pokazati solidarnost, odprtost in veliko mero empatije. Cilje bo moč doseči le z enotnim delovanjem vseh članov naše lokalne skupnosti, potrpljenjem in predvsem realnimi pričakovanji.

V duhu teh besed Vas za konec vabim na tradicionalni 11. Maistrov pohod po točkah, ki so v občini Kamnik povezane z generalom Rudolfom Maistrom v organizaciji Društva general Maister Kamnik, ki bo jutri, v soboto, 9. aprila 2016, ob 8. uri. Start in cilj sta pri spomeniku generala Rudolfa Maistra, pohod pa poteka mimo Maistrove rojstne hiše, Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik, na Špico in nazaj v Kamnik. Pohod vodijo izkušeni planinski vodniki Planinskega društva Kamnik in člani Društva general Maister Kamnik.

Vaš župan Marjan Šarec


<< Nazaj | Novice