Mali grad

Vabilo na osrednjo slovesnost praznika Občine Kamnik

26.03.2015

 

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

dediščina generala Rudolfa Maistra je izjemna, vedno bolj se zavedamo dragocenega darila ljudi, kakršen je bil on, saj so prav oni tisti, ki so nam omogočili, da smo danes Slovenci svobodni in še vedno govorimo svoj jezik. Združuje vrednote, ki so temelj vsakega naroda in na katere smo tudi Kamničanke in Kamničani še posebej ponosni.

Praznik naše občine, rojstni dan generala, pesnika, borca za severno mejo in našega rojaka Rudolfa Maistra-Vojanova, je priložnost, da pregledamo dogajanje v njej, zato vas vabimo na osrednjo slovesnost s podelitvijo priznanj Občine Kamnik v petek, 27. marca 2015, ob 18. uri v Domu kulture Kamnik. Zaradi zdravstvenih težav župana bo slavnostni govornik podžupan Igor Žavbi. V kulturnem programu bosta nastopila Mestna godba Kamnik in Prvo slovensko pevsko društvo LIRA Kamnik.

Pred tem se bo ob 16.30 na Glavnem trgu začel promenadni koncert Mestne godbe Kamnik, ob 17. uri pa bo potekala proslava pri spomeniku Rudolfa Maistra s sodelovanjem Častne enote Slovenske vojske in Policijskim orkestrom. Slavnostna govornica bo ministrica za kulturo mag. Julijana Bizjak Mlakar.

Iskrene čestitke ob prazniku naše občine spoštovane občanke, spoštovani občani. Vi ste njen poglavitni člen, zato se bomo skupaj trudili, da bodo drobna dejanja dosegala velike želje.

Počastimo in praznujmo dan Občine Kamnik skupaj.

Za prireditve velja prost vstop.

V tem času bo potekala popolna zapora starega mestnega jedra, seznam zapor si oglejte tukaj.

 

 


<< Nazaj | Novice