Mali grad

V vrste Calcit Volleyja prihajajo še »srebrne« reprezentantke, odbojkarji pa priznali premoč Kanalcev

20.09.2017

 

V vrste Calcit Volleyja prihajajo še »srebrne« reprezentantke, odbojkarji pa priznali premoč KanalcevV vrste Calcit Volleyja prihajajo še »srebrne« reprezentantke

Odbojkaricam Calcit Volleyja so bodo danes pridružile Tina Grudina, Maja Pahor in Pia Blažič, zato pa je v torek prvič trening vodil Gregor Rozman. Novi trener Kamničank je bil v slovenski reprezentanci pomočnik selektorja Alessandra Chiappinija, z do zdaj opravljenim delom v svojem klubu pa je bil po prvem treningu več kot zadovoljen. V soboto se v dvorani Osnovne šole Stranje ob 70-obletnici kamniškega odbojkarskega kluba obeta močan mednarodni turnir, na katerem bosta sodelovali še ekipi Mladost Zagreb in Trentino Rosa.

»Dekleta niso sedela križem rok in Aljoša Jemec je opravil dobro delo, ampak o tem sem bil prepričan. Z Aljošo sva bila ves čas v stikih in ta mesec je odlično odpeljal. S tem, kar sem videl danes, moram biti zadovoljen,« je po včerajšnjem treningu v dvorani OŠ Stranje dejal Rozman, ki pa se še kako dobro zaveda, da je pred njegovimi varovankami še veliko dela. Reprezentantke, ki se bodo danes pridružile soigralkam, bodo nekaj časa trenirale drugače, saj je za njimi veliko število tekem.

»Tu bomo morali biti pametni in jim pravilno načrtovati trening. Vse tri bodo prišle iz enega drugačnega ritma, iz tekmovalnega ritma v pripravljalni ritem ostale ekipe, tako da bomo morali z veliko mero potrpežljivosti vkomponirati te tri igralke v ekipo in se čim prej pripraviti, kajti prvenstvo je praktično pred vrati,« je o prihodu reprezentantk razmišljal Rozman.

Že v soboto bodo kamniške odbojkarice po turnirju v Grosuplju, kjer so bile prve, igrale na turnirju v Stranjah. Ker bo šlo za praznovanje okrogle obletnice kluba, bo šlo za slavnostni turnir, kjer izidi sicer ne bodo v ospredju.

»Turnir bo pomemben tudi zato, ker bomo prvič v letošnji sezoni igrali v polni zasedbi. Pričakovanj iskreno rečeno nimam nobenih, želim si le videti, kako bo ekipa prvič skupaj delovala. Prioriteta bomo mi in naša igra, končni izid pa bo popolnoma drugotnega pomena.«

Tako kot je bil tudi v Grosuplju, kjer so po porazu z VOLLEYBALLjubljano calcitovke iz tekme v tekmo igrale bolje ter na koncu zanesljivo osvojile prvo mesto.

»Vesel sem, da so dekleta osvojile ta turnir, same igre si še nisem ogledal, posnetek imam, ga bom še pogledal in naj bo to prvo mesto spodbuda za naprej in čisto nič drugega,« je o zmagi na uvodnem turnirju sezone dejal trener Kamničank, ki jih po sobotnem turnirju prihodnjo sredo čaka domača pripravljalna tekma z Gradcem, v četrtek bodo gostovale v Vidmu pri tamkajšnjem italijanskem B-1 ligašem, s katerim se bodo potem še enkrat pomerili v domači dvorani.

Vsekakor pa se velja zaustaviti še pri srebrni kolajni na svetovnem prvenstvu do 23 let, uspehu, ki se ga morda še vedno premalokrat omenja.

»V bistvu se še sami ne zavedamo, kaj smo dosegli, toda več časa ob od tega uspeha minilo, bolj se bomo zavedali, kakšen rezultat je to. Verjamem, da je bila to za dekleta fantastična izkušnja, fantastičen rezultat, ki bo zanje, pa ne samo zanje, še močnejša spodbuda za naprej,« se je »srebra« v Ljubljani dotaknil Rozman, ki je spregovoril še o novih pravilih, ki jih je na tem svetovnem prvenstvu preizkusila Svetovna odbojkarska zveza, predvsem tu mislim na to, da se nizi igrajo do 15. točke, tekme pa je konec po četrtem osvojenem nizu.

»Po eni strani je zadeva izredno zanimiva, saj je niza hitreje konec, več je negotovosti, več je pričakovanja. Tudi za gledalce je to morda bolj zanimivo, ker je dejansko vsaka točka pomembna, pa tudi vznemirljivost same tekme ima s tem dodaten čar. Toda po drugi strani moraš biti ves čas zbran, ne dopuščajo se napake, tako da je glede tega star sistem boljši, kajti, če niza ne začneš najbolje, se še vedno lahko izvlečeš.«


Odbojkarji priznali premoč Kanalcev

Odbojkarji Calcit Volleyja so na gostovanju v Kanalu morali priznati premoč domačega Salonit Anhovega, ki je zmagal s 3:1 (22, 19, 19, -24). To je bila zadnja preizkušnja Kamničanov pred sobotnim turnirjem ob praznovanju 70-obletnice najuspešnejšega športnega kolektiva v občini Kamnik. Na njem bodo ob domači ekipi igrali še ACH Volley, Hypo Tirol Innsbruck in Posojilnica Aich/Dob.

V soboto je Gašper Ribič, trener kamniške ekipe, dvoboj proti Kanalcem, ki ga je s 3:2 dobil Calcit Volley, začel z Radoslavom Gilom, Domnom Kotnikom, Andrejem Štembergar Zupanom, Žanom Novljanom, Juretom Laknerjem, Maxsonom Pereiro in Klemnom Hribarjem, ki pa danes v Kanalu niso igrali. Ribič je namreč priložnost za igro ponudil Tinetu Kvasu, Primožu Vidmarju, Juretu Okrogliču, Sašu Štalekarju, Luki Lazarju, Timoteju Ratku in Metodu Golobu.

Začetek tekme je pripadel domači ekipi, ki je na prvi tehnični odmor odšla s prednostjo petih točk, takšna je bila razlika tudi ob drugem tehničnem odmoru, v končnici niza pa so Kamničani le nekoliko ublažili svoj poraz. V drugem in tretjem nizu so Kanalci do večje prednosti obakrat prišli do drugega tehničnega odmora, saj so Ribičevi izbranci ob ne ravno najboljšem sprejemu imeli še težave z učinkovitostjo v napadu. Tudi v dodatnem tretjem nizu so kamniški odbojkarji ob drugem tehničnem odmoru zaostajali za tri točke, z delnim izidom 8:4 pa so prišli do vodstva ter v končnici prišli do minimalne zmage. 

Tako kot na večini prejšnjih tekem so bili tudi v Kanalu Kamničani boljši v bloku, s šestimi se je izkazal reprezentant Sašo Štalekar, najbolj učinkovit pa je bil v napadu Primož Vidmar z 21-timi točkami. Točke so za kamniško ekipo dosegli še: Luka Lazar 4, Timotej Ratek 10, Jure Okroglič 9, Sašo Štalekar 9 in Tine Kvas 1. V domači ekipi se je z 18-timi izkazal nekdanji igralec Calcit Volleyja Sergej Drobnič, trinajst pa jih je k zmagi prispeval Dejan Čabarkapa.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice