Mali grad

V velikem finalu Formis boljši od Kamničank

02.06.2014

 

S sobotnim zaključnim finalnim turnirjem v mali odbojki za deklice se je končala letošnja slovenska klubska sezona. Pred številnimi gledalci v dvorani OŠ Stranje so se naslova državnih prvakinj veselile odbojkarice Formisa, ki so v razburljivem finalu premagale domači Calcit Volleyball, s kolajno pa se domov vračajo tudi Ankarančanke, ki so na tekmi za tretje mesto premagale Kajuh Šoštanj. 

Finalno tekmovanje najboljših igralk v mali odbojki je letos prvič potekalo v Kamniku. Že prva polfinalna tekma je razveselila številne ljubitelje odbojke, saj so kamniške in šoštanjske deklice prikazale res lepo igro. Prvi niz sta obe ekipi začeli nekoliko pod vplivom pomembnega tekmovanja in v samem uvodu naredili preveč lastnih napak. Nato so igralke Šoštanja zaigrale vrhunsko v obrambi, vendar Kamničanke v napadu niso popuščale in dobile prvi niz s 25:21. Tudi v drugem nizu so igralke Šoštanja nadaljevale z vrhunsko obrambo, za katero Kamničanke niso našle odgovora. Šoštanjčanke so povedle že s 16:11, vendar so Kamničanke začele močneje napadati, ujele priključek na 19. točki, na koncu pa tudi v tem nizu zmagale s 25:22.  

V drugi polfinalni tekmi sta si stali nasproti ekipi Ankarana in Formisa. Tudi tokrat sta obe ekipi naredili na začetku kar nekaj napak v napadu, vendar so se igralke hitro zbrale in gledalci so bili priča res lepi odbojki. Niz je bil ves čas izenačen, na koncu so imele nekoliko več sreče igralke Formisa, ki so zmagale 25:21. V drugem nizu je bila igra manj izenačena, čeprav se igralke Ankarana niso predajale, so bile visoke igralke Formisa premočne. 
Na tekmi za tretje mesto je bil prvi niz zelo izenačen, v končnici pa so bile bolj zbrane Ankarančanke, ki so v drugem imele ves čas pobudo in zasluženo prišle do končnega tretjega mesta. Čeprav so Šoštanjčanke ostale brez kolajne, si tudi one zaslužijo pohvale za prikazano igro na turnirju.  

O naslovu državnih prvakinj je odločala tekma med domačim Calcitom in Formisom, ki je prvi niz prepričljivo dobil. V drugem so bile boljše varovanke trenerke Žive Cof, tako da je o zmagovalkah prvič na tekmovanju odločal tretji niz. Bolje so ga začele Kamničanke, ki so povedle z 8:4, nato pa naredile kar nekaj napak v napadu, kar so igralke Formisa izkoristile in hitro ujele priključek. Kamničanke so se po minuti odmora zbrale in spet zaigrale vrhunsko. Ekipi sta se ves čas izmenjevali v vodstvu, toda v končnici niza so več pokazale igralke Formisa in zasluženo osvojile naslov državnih prvakinj. 

V dvorani v Stranjah je bilo ves čas veliko število navijačev, še zlasti bučno podporo so ob Kamničankah imele odbojkarice Formisa. Pohvaliti velja tudi organizacijo turnirja, saj so se starši igralk resnično potrudili in pripravili pecivo, kavo, pijačo za vse udeležence.   

Za Formis so igrale: Pia Pravdič, Anja Ertl, Ana Ledenik, Nika Brumec, Manja Pauko, Nina Jug, Jona Bauman, Nena Kovačič, Nika Babič, Tonja Čižič, Lara Paul, Daša Lukič, Nastja Stubičar, Alja Petrovič, Lyyn Goznik. Trener: Drago Blažič. 

Za Calcit Volleyball so igrale: Zala Špoljarič, Eva Skvarč, Eva Seretin, Lana Žužek, Tina Topi, Meta Ahačič, Eva Kosec, Tjaša Nemanič, Klara Ogrinec, Neža Grošelj, Živa Šubelj in Tija Žirovnik. Trenerka: Živa Cof. Pomočnica: Barbara Novak. 

Za Kajuh Šoštanj so igrale: Lara Ocepek, Ela Medved, Maruša Zajc, Lidija Podvratnik, Neli Goršek, Maruša Tajnik, Lara Lesjak, Hanna Karič, Ana Žigon, Brina Stropnik, Teja Britovšek, Pia Brusnjak. Trenerka: Breda Goltnik, pomočnik: Aleksander Žigon. 

Ankaran: Blanka Pucer, Rena Krstić, Katja Barut, Lia Apollonio, Lea Ačkun Živa Romih, Lea Ugrenovič, Melanija Ačko - Jarkovič, Tonka Kocjančič, Zala Bratuž, Zarja Černe. Trenerka: Nataša Stanič. 

Izidi zaključnega turnirja v mali odbojki za deklice 

Dvorana OŠ Stranje, polfinale: Calcit Volleyball - Kajuh Šoštanj 2:0 (25:21, 25:22), Formis - Ankaran 2:0 (25:21, 25:11). 

Za tretje mesto: Ankaran - Šoštanj 2:0 (25:21, 25:11). 

Finale: Formis - Calcit Volleyball 2:1 (25:13; 15:25, 25:22).

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Grega Skvarč


<< Nazaj | Novice