Mali grad

V torek, 22. decembra 2015, vabljeni na novoletni bazar Vrtca Antona Medveda Kamnik

21.12.2015

 

Tradicija  lahko izvira iz preteklosti, lahko pa jo ustvarimo sami. Prav za slednje si  v Vrtcu Antona Medveda Kamnik  prizadevamo. Novoletni bazar in Veronikin festival sta prireditvi, za katere želimo, da postaneta tradicionalni v našem vrtcu in našem mestu Kamnik. V letošnjem letu v vrtcu prirejamo že 6. novoletni bazar po vrsti, na kar smo ponosni. Novoletni bazar vrtca je poseben, saj združuje znanje, spoštovanje, dobrodelnost. V času, ko se svet vrti v krogu pridobivanja materialnih dobrin, v vrtcu želimo ohranjati vrednote kot so skrb za sočloveka, humanost… . Sredstva, ki jih bomo zbrali na bazarju bodo namenjena v sklad vrtca. 

Za letošnji bazar smo izbrali temo Lepo mi je. Odrasli smo tisti, ki bi se morali zavedati, da so otrokom pomembna dejanja, otroci nas opazujejo in posnemajo. Že z majhnimi dejanji lahko v tem decembrskem času otrokom polepšamo dan. Skupna druženja, izleti, družabne igre, priprava prazničnih dobrot, krašenje novoletne smrečice, večerno branje, besede lepo mi je, lahko v otroku zbudijo pisano paleto občutkov. Ti občutki ostanejo globoko v otroku, ga bogatijo in mu dajejo popotnico, da bo v odraslo dobo vstopil kot dober posameznik.

V mesecu decembru v vrtcu potuje »Potujoče pismo« z namenom, da ujamemo in zapišemo vse misli otrok, odraslih, o tem, kdaj nam je lepo. Pripravili smo ustvarjalne delavnice, na katerih smo zaposleni skupaj s starši, dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik, izdelovali izdelke, ki jih bomo ponudili na novoletnem bazarju. Delavnice so bile tematsko obarvane na teme; Lepo nam je, ko zadiši, lepo mi je, ko se crkljamo,  lepo je, ko se igram, lepo mi je, ko ustvarjam, lepo nam je, ko obiščemo nekoga, ki ga imamo radi, ko gremo na izlet. Želimo, da bi izdelki prišli v prave roke, da bi vsak po njegovi uporabi lahko rekel »Lepo mi je…«

Prijazno vas vabimo, da se nam na pridružite na našem bazarju v torek, 22. decembra 2015, na Glavnem trgu in nam s svojo prisotnostjo polepšate dan. Odprtje stojnic bo ob 16.30, med 17.30 in 18. uro pa bo potekal program vrtca, ki ga bodo obogatili otroci vrtca, zaposleni, Damjana Golavšek in dedek Mraz.

Oglejte si film  »Lepo nam je, ko…«

Besedilo: Milena Lampret, Vrtec Antona Medveda Kamnik
Fotografije: Občina Kamnik in Vrtec Antona Medveda Kamnik


<< Nazaj | Novice