Mali grad

V soju prazničnih lučk zaživelo iskrivo srednjeveško mestece

04.12.2014

 

Zvečer so po našem srednjeveškem mestecu zasvetile lučke, ki pričarajo Kamniku poseben, prazničen utrip. Prižiga lučk sta se na Glavnem trgu udeležila župan Marjan Šarec in v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar. Glavna vloga pri osvetlitvi našega mesta je letos pripadala otrokom, saj so z velikim navdušenjem ravno oni, s pritiskom na gumb, odeli Kamnik v tisočere lučke.

Program decembrskega dogajanja v Kamniku nam je predstavil Miha Brajnik in dejal, da bo Kamnik v tem mesecu ponujal marsikaj zanimivega. K božičnemu vzdušju bodo pripomogle tudi stojnice, ki bodo s praznično ponudbo razveseljevale in vabile k novoletnim nakupom vse do torka, 30. decembra 2014. Veselo pa bo tudi v zadnjem tednu iztekajočega se leta, ko bo Glavni trg od 20. ure dalje poln glasbe in plesa in se bo odvijala serija prednovoletnih koncertov.

V.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar je zbrane povabil, da se nam pridružijo jutri, 5. decembra 2014, ko bodo na svoj račun prišli predvsem otroci in vsi tisti, v katerih še vedno tlijo iskrice otroške radoživosti in domišljija. Ob 17.30 uri se bo mimo Glavnega trga, v tradicionalnem sprevodu, sprehodil prvi dobri mož v mesecu decembru, Sveti Miklavž, ki bo tiste pridne razveseljeval v spremstvu angelov, tiste malo manj, pa bodo strašili čisto pravi peklenščki - parkeljni. Sprevod se bo zaključil na pobočju Malega gradu z igrico z naslovom Katja, brez veze, avtorice Rože Gantar, ki jo bodo pripravili odrasli in otroci. Do petka, 19. decembra 2014, pa poskrbite, da boste nabrusili svoje drsalke, in si rezervirajte čas za zabavno rekreacijo z najmlajšimi ali za zimsko romantiko v dvoje. Ob 18. uri se bo uradno odprla ledena ploskev mestnega drsališča na parkirišču pri Frančiškanskem samostanu. Drsališče bo odprto vse do konca šolskih zimskih počitnic, vsak dan od 10. do 21. ure. Možna bo tudi izposoja drsalk.

Župan Marjan Šarec pa je ob pestrem dogajanju, ki nas čaka v mesecu decembru, mesecu pričakovanj, povedal: »Lepo pozdravljeni na Glavnem trgu. Leto je naokoli in ponovno smo priča predbožičnemu in prednovoletnemu dogajanju. Kot smo slišali v.d.direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Francija Kramarja bo tudi letos dogajanje izredno pestro. Veliko bo razlogov za veselje in dobro voljo. Z ognjem smo odprli nocojšnji dogodek, zaključili pa ga bomo s prižigom lučk v družbi naših najmlajših.«

Z atraktivno točko sta z elementi cirkuških veščin in gibalnih tehnik, v soju ognja, očarala in navdušila umetnika Sanja Žmavc in Mladen Baćić ter tako na sila zanimiv način popestrila dogajanje na Glavnem trgu.

Več o decembrskem dogajanju v Kamniku lahko spremljate na uradni spletni strani Občine Kamnik in na facebook spletnem naslovu Kamnik.Decembra.Čas veselja

Iskrivo srednjeveško mestece bo v magičnem mesecu ponujalo mnogo zanimivega za vso družino, zato vabljeni, da se nam v Kamniku pridružite tudi vi.


<< Nazaj | Novice