Mali grad

V soboto, 28. 9., Tržnica (z) Okusi Kamnika – Podeželje in Eko ter lokalni razvojni forum

26.09.2013

 

Projekt Okusi Kamnika, v okviru katerega kamniški gostinci predstavljajo tipične lokalne jedi, se septembra širi na živilsko tržnico pod imenom Okusi Kamnika – Podeželje in Eko. Potekala bo vsako zadnjo soboto v mesecu med 8. in 13. uro na Glavnem trgu v Kamniku. Prvo bodo po slavnostni otvoritvi nadgradili še z brezplačnim razvojnim forumom 'S socialnim podjetništvom do samooskrbe'.

Slovesno odprtje živilske tržnice Okusi Kamnika – Podeželje in Eko bo v soboto, 28. septembra 2013, ob 11. uri, na Glavnem trgu v Kamniku. Projekt Okusi Kamnika – Podeželje bodo odprli župan Marjan Šarec, častni pokrovitelj dogodka in poslanec v Evropskem parlamentu Ivo Vajgl, direktorica Zavoda za turizem in šport Urška Kolar ter predstavnik podeželjskih društev Valentin Zabavnik.

Lokalni razvojni forum: ‘S socialnim podjetništvom do samooskrbe’

Ob 12. uri pa bo v dvorani nad kavarno Veronika (Japljeva 2) tržnici sledil še lokalni razvojni forum ‘S socialnim podjetništvom do samooskrbe’, ki ga soorganizirajo Občina Kamnik, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik, Slovenski forum socialnega podjetništva in Pisarna evropskega poslanca Iva Vajgla v Sloveniji.

Forum bo osvetlil možnosti medsebojnega sodelovanja v kooperativah, ponudil priložnosti za nove zaposlitve, poudarek pa bo na skrajšanju prehranske verige od lokalnih pridelovalcev zdrave hrane do lokalnih potrošnikov ter prikazal razvojne možnosti in priložnosti za zaposlovanje v lokalnem turizmu in podjetništvu. Predstavljeni bodo tudi primeri dobrih praks.

Program:

  • ob 12. uri: KAKO POVEČATI LOKALNO SAMOOSKRBO?

- pozdravni nagovori,
- Tadej Slapnik, generalni sekretar Slovenskega foruma socialnega podjetništva: Potenciali socialnega podjetništva pri lokalni samooskrbi,
- Nenad Kobal, predstavnik Ministrstva za kmetijstvo RS: Socialno podjetništvo na podeželju.

  • ob 13.30 uri: OKUSI KAMNIKA – predstavitev projekta in degustacija/kosilo
  • ob 14.30 uri: PRIMERI DOBRIH PRAKS

- predstavitev Zadruge Dobrina, Maribor,
- predstavitev projekta Skupnostni urbani vrtovi, Maribor,
- predstavitev Ekosocialne kmetije Korenika, Šalevci,
- predstavitev socialnega podjetja Kooperativa Konjice.

Forum bo povezoval Iztok Čebašek.

Razvojni forum bo odprt za javnost, vstop bo prost, prijave pa do ponedeljka, 23. septembra 2013, oziroma do zasedbe prostih mest, zbiramo na spletnem naslovu OkusiKamnika@gmail.com in telefonski številki 040/713 -040. Na navedenem elektronskem naslovu in telefonski številki so vam na voljo tudi za vse ostale dodatne informacije.

Letak
Vabilo na lokalni razvojni forum

Vljudno vabljeni!


<< Nazaj | Novice