Mali grad

V slovenski zlato-srebrni biatlonski postavi tudi Kamničanka Andreja Mali

02.03.2012

 

Slovenska mešana biatlonska štafeta v postavi Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak, ki je na SP v Ruhpoldingu osvojila naslov svetovnih podprvakov, je v četrtek zvečer prejela zaslužene kolajne. Slovenci so v cilj sicer prišli na prvem mestu, a na koncu osvojili drugo mesto, ker je sodniška komisija Norvežanom odbila 30 sekund zaradi težav na strelišču. Z bronom so se okitili Nemci.

Tako so neverjetni slovenski biatlonski junaki osupnili tudi skoraj 30 tisoč gledalcev, ki so si v pomladanskem vremenu na jugu Nemčije ogledali uvodno preizkušnjo letošnjega svetovnega prvenstva.

Za Radio Slovenija je Kamničanka Andreja Mali povedala: “Moja naloga je bila, prebiti se iz druge v prvo štartno linijo in imeti čim manjši zaostanek, kar mi je uspelo. Vse je šlo lepo, tekoče. Po vseh teh letih sem le dobila medaljo, to so sanje vsakega športnika. Nisem si mislila in sem kar presenečena. Izplačalo se je vztrajati, prišla je nagrada za ves trud. Tekmo sem po svojem nastopu začela spremljati ob nastopu Klemena in tudi jaz sem se tresla z njim v strelišču.

Besedilo: MMC RTV SLO, Žurnal 24. si, fotografije: Reuters


<< Nazaj | Novice