Mali grad

V slogi je moč!

30.03.2016

 

V slogi je moč!Na velikonočni ponedeljek smo člani Študentskega kluba Kamnik, v sklopu dobrodelnega marca, pripravili dobrodelni turnir v odbojki. Tradicionalno smo se povezali s člani LEO kluba Kamnik in skupaj že drugo leto zapored organizirali odbojkarski turnir v dvorani Osnovne šole Stranje. Letos je bilo zanimanje mladih rekreativnih navdušencev izjemno veliko, vendar smo zaradi same organizacije lahko sprejeli "le" 18 ekip.

Na velikonočno jutro so se ekipe začele zbirati v naročju kamniških planin. Po registraciji na infotočki, kjer so prejeli vodo in sendviče, so se prestavile v veliko telovadnico, kjer so se prve ekipe že začele ogrevati za tekme. Žoge so švigale sem ter tja, mišice so bile napete, nekateri so že začeli s tekmo, spet drugi pa so še ob dobri jutranji kavici uživali v mirnem prazničnem jutru. Turnir je obiskalo natanko 114 tekmovalcev in še nekaj navijačev, ki so ob glasbi glasno navijali za svoje favorite. Tekme so se vrstile druga za drugo, tako da igrišča niti minuto niso bila prazna. Lačne želodčke smo napolnili z odličnimi sendviči iz Nakupa in vročimi hot-dog štručkami iz pekarne Kamnik, vse skupaj pa poplaknili s Cedevito. Polni energije smo skakali, odbijali in se družili vse do večera, ko smo si ogledali še finale.

Zmagala je ekipa Sam da poka, drugouvrščeni so bili Cocta, tretje mesto pa je zasedla ekipa Levčki. Podelili smo nagrade in se poslovili, dvorano pa prepustili ekspertom odbojke. Rekreativci so bili zadovoljni, kar šteje, najpomembnejše pa je, da smo na dogodku zbrali kar 1.100 evrov, ki jih bo v celoti prejel socialno ogrožen dijak iz Kamnika. V lanskem letu sta mu tragično umrla starša, sedaj pa ga pesti še finančna stiska. Tako se je izkazal pregovor "v slogi je moč!", saj brez vseh vas igralcev tega seveda ne bi zmogli.

Ob tej priložnosti se še posebno iskreno zahvaljujemo Osnovni šoli Stranje, ki nam je brezplačno odstopila telovadnico, pekarni Kamnik - Metipek za darovane hot-dog štručke, GTC 902 za darovane vode, Calcitu za simbolične nagrade in ekipi LEO kluba kamnik, ki je z nami soustvarjala ta dogodek. Ta pa ni ostal samo med nami, saj se dober glas širi v deveto vas, za kar je poskrbela televizija RTV SLO. S tem dogodkom smo dodali športni pečat dobrodelnemu marcu.

Če ste katero od dobrodelnih akcij zamudili, pa vsekakor ne smete zamuditi zadnje akcije, in sicer uspešnico Boštjana Gorenca PIŽAME - 50 ODTENKOV NJIVE, ki bo v ponedeljek, 4. aprila 2016, ob 19. uri v Domu Kulture Kamnik.

Tako lahko skupaj z nami ustvarjaš in s smehom zaključiš to čudovito zgodbo! Hvala vsem, ki ste vedno in povsod pripravljeni pomagati sočloveku! Brez Vas nam ne bi uspelo!

Besedilo in fotografiji: Kristina Omovšek, ŠKK in LEO kluba Kamnik


<< Nazaj | Novice