Mali grad

V prvem krogu pokala CEV s Crveno zvezdo

13.06.2014

 

V minuli sezoni so se odbojkarice Calcit Volleyballa v pokalu Challenge prebile do četrtfinala, kar je do zdaj njihov največji uspeh v Evropi. Ali bodo tudi v novi sezoni igrale v tem pokalu, bo odvisno od prvega kroga pokala CEV, v katerem bodo Kamničanke letos igrale prvič. V njem bodo igrale s Crveno zvezdo. Včerajšnji žreb v Luksemburgu kamniškim odbojkaricam, ki bodo v novi sezoni prvič igrale v pokalu CEV, ni prinesel ravno lahkih nasprotnic. Na drugi strani mreže bodo namreč stale odbojkarice Crvene zvezde, ki so zadnje štiri sezone igrale v ligi prvakinj, v minuli pa so v finalu srbskega prvenstva morale priznati premoč Partizana. V primeru zmage, bi Kamničanke v drugem krogu igrale proti boljši ekipi iz dvoboja Vilsbiburg, sicer štirikratnih nemških prvakinj in Lokomotive iz Bakuja.

"Težko je v tem trenutku reči, kakšne so naše možnosti v pokalu CEV, saj še ni znano, v kakšni zasedbi bodo ekipe igrale v novi sezoni, niti mi še nimamo dokončne podobe. Toda, če je prvi krog še morda kolikor toliko ugoden za nas, če nič drugega, vsaj potovanje ne bo dolgo trajalo in bomo na pot lahko šli s kombijem, nas bi v drugem krogu čakala bistveno težja naloga, kajti Vilsbiburg že vrsto let igra v evropskih pokalih, ekipe iz Azerbajdžana pa so iz leta v leto močnejše," je današnji žreb v Luksemburgu komentiral Gašper Ribič, trener odbojkaric Calcit Volleyballa. 

Prva tekma prvega kroga pokala CEV bo na sporedu med 11. in 13. novembrom v Kamniku, povratna pa štirinajst dni pozneje v Beogradu. Sicer pa bo slovensko žensko odbojko v pokalu CEV zastopala tudi Nova KBM Branik. Aktualne državne prvakinje bodo v prvem krogu pokala CEV igrale s švicarsko ekipo Neuchatel, ki je bila lani tretja v državnem prvenstvu. V primeru zmage bi se Mariborčanke najverjetneje pomerile s Coneglianom, italijansko ekipo, ki je lani igrala v ligi prvakinj. Svoj debi na evropski sceni pa bodo imele odbojkarice iz Braslovč, ki se bodo v prvem krogu pokala Challenge pomerile s švicarsko ekipo Dudingen.  

V letošnji sezoni se moška ekipa Calcit Volleyballa ni prijavila za tekmovanje v Evropi. 

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice