Mali grad

V preteklih dveh dneh štiri posredovanja gasilcev PGD Kamnik

11.01.2013

 

V torek, 8. januarja, smo bili gasilci PGD Kamnik ob 12.36 obveščeni, da se je pred vrtcem Antona Medveda, enota Tinkara na Meninski ulici v Kamniku v osebno vozilo nehote zaklenil otrok. Ker otrok ni bil neposredno življenjsko ogrožen, se nismo odločili za tehnični poseg na vozilu, ampak smo ob prisotnosti policije uredili dostavo rezervnih ključev, s katerimi je bil omogočen dostop do otroka.

Isti dan smo bili nekaj po četrti uri napoteni na Podgorsko pot, kjer je stanovalec v kopalnici s pomočjo detektorja zaznal prisotnost ogljikovega monoksida. Prostore smo preiskali z elektronsko napravo za zaznavo plinov in jih temeljito prezračili ter skupaj s policisti stanovalcu svetovali, da do pregleda peči s strani pooblaščenega serviserja, le-te zaradi varnosti ne uporablja.

V sredo,9. januarja, pa je okoli 22.40 na Duplici pri krožišču prišlo do prometne nesreče osebnega vozila. Na kraj intervencije je s tremi vozili odšlo petnajst gasilcev, ki so mesto nezgode protipožarno in protinaletno zavarovali, nudili pomoč reševalcem, osvetljevali kraj nezgode, odklopili akumulator na poškodovanem vozilu ter do prihoda policije usmerjali promet.

Nekaj minut po prejemu poziva za posredovanje pri prometni nesreči, pa smo bili obveščeni s strani Regijskega centra za obveščanje Ljubljana še o razlitju motornega olja v krožišču pri bencinski črpalki OMV na kamniški obvoznici. Na mesto onesnaženja je izvozilo sedem gasilcev z enim vozilom, ki so s pomočjo absorbcijskega sredstva nevtralizirali in počistili oljne madeže na cestišču.

Vir: PGD Kamnik


<< Nazaj | Novice