Mali grad

V ponedeljek začetek prireditev v sklopu praznika Občine Kamnik

09.03.2017

 

V ponedeljek začetek prireditev v sklopu praznika Občine KamnikBliža se najpomembnejši dan naše lokalne skupnosti, praznik Občine Kamnik, čas, ko občanke in občani enotno in nedeljivo slavimo odločnost kamniškega rojaka, generala in pesnika, osvoboditelja severovzhodne Slovenije, Rudolfa Maistra - Vojanova.

Imenovati se Maistrovo mesto je velika čast in privilegij, hkrati pa nalaga nam, ki danes odločamo o dogajanju v občini, in Vam, ki v njej aktivno sodelujete, veliko odgovornost, ki se je moramo zavedati vsak dan znova.

Z več kot 35 prireditvami bomo tudi letošnje leto obeležili praznik Občine Kamnik, že kar tradicionalno pa bomo začeli z rezom kamniške potomke najstarejše vinske trte, in sicer v ponedeljek, 13. marca 2017, ob 16. uri v Parku Evropa.

Osrednja slovesnost s podelitvijo priznanj Občine Kamnik bo v sredo, 29. marca 2017, ob 18. uri v Domu kulture Kamnik. Promenadnemu koncertu Mestne godbe Kamnik boste lahko prisluhnili ob 16.30 na Glavnem trgu, ob 17. uri pa bo potekala proslava s položitvijo venca k spomeniku Rudolfa Maistra s sodelovanjem Častne enote in Orkestra Slovenske vojske.

Opis in pregled ostalih prireditev, za katere velja prost vstop, si lahko ogledate TUKAJ, na oglasni deski občinske stavbe in v prilogi časopisa Kamničan-ka.

Ponos in ljubezen do lokalne skupnosti sta večkrat podcenjeni vrednoti, zato je naloga vseh nas, mladih in starih, tudi to, da popravimo odnos do sočloveka, do občine in domovine ter s tem postavimo vésti in zavesti prosto pot in strumen korak.

Počastimo in praznujmo dan Občine Kamnik skupaj.


<< Nazaj | Novice