Mali grad

V okviru projekta CityWalk vabljeni na pravljico v žepu in interaktivno delavnico

07.05.2019

 

V okviru projekta CityWalk vabljeni na pravljico v žepu in interaktivno delavnicoProjekt CityWalk s pomočjo okrepljene vloge aktivnih trajnostnih oblik mobilnosti, kot sta hoja in kolesarjenje, ozavešča meščane v Podonavski regiji o pomenu zmanjšanih emisij in hrupa, ter vzpostavitvi varnejšega prostora za življenje. Glavni namen projekta je izboljšanje ključnih pogojev za hojo. V sredo, 8. maja 2019, bomo v Kamniku izvedli dva dogodka z namenom ozaveščanja javnosti.

Za vas smo pripravili program S pravljico v žepu. Program vključuje lahkoten, uro in pol dolg sprehod po mestni pravljični poti in pripovedovanje pravljic, ki so del mestne pravljične poti. Ta nas vodi od Bistrice do mestnega jedra, mimo drevoredov, čez mostove s pogledi na kamniške vršace. Sprehod bo potekal ob 17. uri, namenjen pa je vsem zainteresiranim meščanom in obiskovalcem. Zbirno mesto je pri pitniku pri mostu čez Kamniško Bistrico (ob obvoznici, pri krožišču). Za več informacij in prijave se lahko obrnete na gospo Sabino Zore iz Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik, na telefonsko številko 01/831 12 17 ali po elektronski pošti sabina.zore@kam.si. Število mest je omejeno, točno zbirno mesto pa izveste ob prijavi.

Ob 17. uri bo v Samostanu Mekinje potekala interaktivna delavnica, namenjena vsem, ki si želite soustvarjati boljše bivalno okolje. Delavnico o aktiviranju prebivalcev na temo hoje v Kamniku bo vodila Tina Divjak iz Centra za nevladne organizacije Slovenije. Skupaj bomo iskali odgovore na vprašanja: kako uskladiti interese meščanov z interesi odločevalcev? Kako določiti prioritete? In kako prepričati župana? Svojo udeležbo potrdite do srede, 8. maja 2019, do 12. ure na elektronski naslov katja.kunstelj@kamnik.si.


<< Nazaj | Novice