Mali grad

V okviru priprave Celostne prometne strategije Občine Kamnik tudi pogled na trajnostno upravljanje prometa v gorskih območjih

01.04.2017

 

V okviru priprave Celostne prometne strategije Občine Kamnik tudi pogled na trajnostno upravljanje prometa v gorskih območjihV zadnjem letu so bile v Kamniku izvedene številne aktivnosti, ki so v tesnem sodelovanju z javnostjo vodile k oblikovanju ambiciozne vizije in pripravi učinkovite strategije trajnostnega razvoja prometa. Velik poudarek pri tem je, poleg varnosti, dobri dostopnosti, rabi trajnostnih oblik prevoza, informacijski podpori in odgovornemu ravnanju ter medgeneracijskemu sodelovanju, tudi na ohranjanju okolja, še posebej naravnih danosti in znamenitosti.

O tem, kakšne so možnosti ohranjanja okolja v gorskih območjih z uvajanjem prometnih zapor za motorna vozila, bo organizirana okrogla miza z naslovom »Trajnostno upravljanje prometa v gorskih območjih«, ki bo v okviru priprave CPS Občine Kamnik potekala v torek, 4. aprila 2017, ob 14. uri v Domu kulture Kamnik.

O dobrih praksah prometnih zapor v gorskih območjih ter pomenu gorskega kolesarstva bodo spregovorili Klemen Langus, direktor Turizma Bohinj, Mateja Brlec Suhodolnik, direktorica Centra Rinka, Jelko Gros, direktor Zavoda za šport RS Planica ter Bogdan Janša, podžupan Občine Kranjska Gora, ki bodo predstavili svoje izkušnje na primeru Bohinja, Logarske doline, Planice ter Mojstrane (Dolina Vrat). O gorskem kolesarstvu kot turističnem produktu ter o zakonodaji na tem področju pa bosta svoje izkušnje predstavila Jan Klavora in Peter Dakskobler iz zavoda Goodplace.

Vljudno vabljeni.


<< Nazaj | Novice