Mali grad

V okviru DynAlp – Povezanost v Alpah, katerega partner je tudi Občina Kamnik, je v začetku oktobra potekala delavnica na temo mladih in podnebnih sprememb

04.10.2010

 

V začetku oktobra je v Liechensteinu v okviru Omrežja občin Povezanost v Alpah ( DynAlp) potekala delavnica na temo mladih in podnebnih sprememb. Poleg predstavnikov občin oziroma organizacij, ki so vključene v DynAlp, so se delavnice udeležili tudi mladi iz posameznih držav, z namenom, da skupaj pripravijo projekt izmenjave, ki bo vsebinsko vezan na podnebne spremembe.

Iz Slovenije sta se delavnice udeležili občini Kamnik in Bovec, ki bosta prijavili skupen projekt v sodelovanju s švicarsko organizacijo UNESCO Biosphäre Entlebuch. V primeru, da bo projekt izbran, bosta kamniška in bovška občina prihodnjo pomlad gostili mlade iz 8 švicarskih občin v bližini Luzerna. Kamničani in Bovčani bodo obisk jeseni vrnili v Švici, kjer se bodo prav tako seznanili z okoljevarstvenimi ukrepi predvsem na področju turizma.

 

Kaj je Povezanost v Alpah

Omrežje občin "Povezanost v Alpah" je združenje alpskih občin iz sedmih držav. Ustanovljeno je bilo leta 1997. Občine, ki so članice omrežja, si v tesnem sodelovanju s prebivalci prizadevajo za uveljavitev trajnostnega razvoja Alp kot njihovega življenjskega prostora. Za podlago in obenem tudi vodilo, kako doseči trajnostni razvoj v alpskem prostoru, so si članice izbrale Alpsko konvencijo, katere uresničevanje naj bi zaživelo tam, kjer imajo posamezniki možnost sooblikovanja in sodelovanja. 

 

 


<< Nazaj | Novice