Mali grad

V občini Kamnik je danes šolski prag prestopilo 286 prvošolcev

01.09.2010

 

V občini Kamnik je prvi šolski dan potekal vzneseno in osnovnošolci so povečini že v jutranjih urah ponovno sedli v šolske klopi. Šolski prag je prvikrat prestopilo 286 prvošolcev, katere so toplo pozdravili tudi župan Tone Smolnikar in podžupana Brane Golubovič in Rudolf Pfajfar. Občina Kamnik je v teh dneh skupaj s policisti PP Kamnik poskrbela za še dodatno varnost učencev na poti v šolo.

Ob pričetku šolskega leta policisti PP Kamnik v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik skrbijo za še dodatno varnost učencev na poti v šolo. V času med 1.9. in 11.9.2010 poteka preventivna akcija z naslovom »Varna pot v šolo«, v kateri sodeluje 65 prostovoljcev, člani različnih društev, zavodov in krajevnih skupnosti ter policijska enota Kamnik, ki za dodatno varnost skrbi tudi ob večjih vpadnicah v mesto. Komunalno podjetje Kamnik je na občinskih cestah izobesilo transparente z napisom »VOZNIKI PREVIDNO - OTROCI NA CESTI«, ki udeležene v prometu opozarjali na dodatno previdnost, ki v prvih septembrskih dneh zagotovo ni odveč.

Sicer je v letošnjem letu prvi razred začelo obiskovati 286 otrok, na prvi šolski dan pa so jih skupaj s starši in učitelji pozdravili tudi župan Tone Smolnikar ter podžupana Brane Golubovič in Rudolf Pfajfar.

Župan Smolnikar je v dopoldanskih urah prvošolce pozdravil na OŠ Frana Albrehta, jim zaželel veliko prijetnih uric za šolskimi klopmi ter jih spomnil tudi na previdnost na poti v šolo. Nekaj besed je namenil tudi načrtom za gradnjo dveh novih osnovnih šol. Na občini Kamnik predvidevamo, da v kratkem vložimo vso potrebno dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja za gradnjo 1. faze oziroma OŠ Frana Albrehta.

Podžupana Golobovič in Pfajfar sta prvošolčke obiskala na OŠ Marije Vere, OŠ Toma Brejca, OŠ Stranje in OŠ Šmartno v Tuhinjski dolini ter jim prav tako zaželela predvsem varno pot v šolo ter prijeten prvi šolski dan. Podžupan Pfajfar je prvošolce spomnil, da so v »hiši«, kjer bodo pridobili veliko znanja, novih izkušenj ter prijateljev, podžupan Golubovič pa jim je zaželel, da šola postane njihova prijateljica in zaupnica, s katero boste preživeli 9 let in doživeli marsikaj lepega in zanimivega.

Na občini Kamnik smo tudi poskrbeli, da so prvošolčki prejeli kresničke ter odsevne trakove, starši pa knjižico z naslovom »Prvi koraki v cestnem prometu«.


<< Nazaj | Novice