Mali grad

V nestrpnem pričakovanju že 8. Festivala svobodne video produkcije

28.05.2021

 

V nestrpnem pričakovanju že 8. Festivala svobodne video produkcijeLetošnji 8. Festival svobodne video produkcije se bo zgodil v soboto, 5. junija 2021, tokrat zopet v živo. V veliki dvorani Doma kulture Kamnik se bo nekaj urni maraton pričel ob 13. uri. V sklopu festivala bomo k okrogli mizi povabili večkrat nagrajenega mojstra vizualnih učinkov, Luka Leskovška. Festival je organiziran v sodelovanju z Domom kulture Kamnik in ob podpori Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti – o. i. Kamnik.

Strokovna komisija je pregledala vseh 53 prejetih del, od katerih jih je 46 uvrstila v program. Filmi so razdeljeni v kategorije dokumentarni, eksperimentalni in videospoti ter igrani filmi, vsi pa se potegujejo za festivalsko priznanje Zlata ribica. Podrobnejši program bo objavljen v prihajajočih dneh.

V nestrpnem pričakovanju že 8. Festivala svobodne video produkcije.

O festivalu

Festival svobodne video produkcije (FSVP) je namenjen neodvisnim produkcijskim skupinam in posameznikom, da pokažejo svoja dela in izmenjajo izkušnje s področja video produkcije, ter gledalcem, ki jih zanimajo sveži prijemi neodvisne video produkcije. Festival ni žanrsko opredeljen, iščejo pa se, poleg vsebine, tudi presežki v uporabi produkcijskih tehnik in načinov izdelave del, razvoj video produkcije in deljenje izkušenj.

Obisk kulturnih prireditev je skladno z Odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev mogoč le ob upoštevanju PCT pogoja, torej je dovoljen za osebe s potrdilom o negativnem testu, cepljenju ali prebolelosti COVID-19. Dokazila niso potrebna za mlajše od 18 let, ki se dogodka udeležijo z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki. Na prizorišče vstopate na lastno odgovornost in prevzemate odgovornost za izpolnjevanje pogojev. Prosimo za razumevanje.

Več informacij je dostopnih na spletnih povezavah:

Besedilo in fotografija: ekipa 8. Festivala svobodne video produkcije


<< Nazaj | Novice