Mali grad

V nedeljo v Mekinjah boj olimpijk Blaže in Tanje

19.04.2013

 

V nedeljo bodo v Mekinjah blizu Kamnika v zanimivi gorsko Kolesarski disciplini slovenskega pokala kratki kros na startu stali vsi najboljši slovenski gorski kolesarji in kolesarke. Med prek 160 predprijavljenimi tekmovalkami in tekmovalci pa bo zagotovo najbolj zanimiv dvoboj med obema najboljšima damama slovenskega kolesarstva Blažo Klemenčič (Calcit bike team) in Tanjo Žekelj (Unior tools team).

Tekmovanje, ki ga organizira izkušena organizacijska ekipa CALCIT BIKE TEAM iz Kamnika se bo v nedeljo, 21. 4. 2013, s štartom najmlajših kategorij pričelo ob 14.30 uri. Za dečki in deklicami starimi med 5 in 15 let se bodo ob 15.30 uri na progo podale najhitrejše ženske ter amaterji in veterani.

Štart žensk bo poleg štarta elite moških zagotovo najbolj zanimiv, saj se bosta na štartu po dirki v avstrijskem Langenloisu, kjer je imela Blaža nekaj smole, ponovno srečali dve tekmovalki, ki sodita v sam svetovni vrh. Mekinjski kratki kros bo obema tekmovalkama sicer služil zgolj kot pripravljalna dirka na prihajajoče svetovne pokale a zagotovo s svojo predstavo gledalcev ne bosta pustili ravnodušnih.

V moški članski dirki, ki bo na sporedu ob 16:30 se bodo na štartni črti razvrstili prav vsi tekmovalci, ki trenutno krojijo vrh slovenskega gorskega kolesarstva v krosu. Zelo zanimivo bo videti, kako se bodo tekmovalci znašli v tej kratki disciplini, ki je od njihove običajne časovno kar za polovico krajša. Kljub nekoliko drugačnem formatu dirkanja med favorite zagotovo lahko štejemo lanskoletnega državnega prvaka v olimpijskem krosu Matjaža Budina (Orbea Geax), prvaka v kategoriji do 23 let Urbana Ferenčaka, najhitrejšega iz prve letošnje pokalne dirke Roka Korošca ter še enega domačina Boštjana Hribovška (vsi trije Calcit bike team). Vse pa mogoče zna presenetit drugi z lanskoletnega svetovnega prvenstva v eliminatorji Miha Halzer (Energijateam.com). Kratka izvedba dirke mu bo zagotovo pisana na kožo.

Tudi dirke v najmlajših disciplinah, kjer ima domači klub Calcit bike team najštevilnejšo zasedbo bodo zanimive in zato gledalci nikakor ne smete zamuditi te dirke v naročju kamniških planin.

Besedilo: Mohor Vrhovnik
Fotografije: Primož Babnik in Frane Kranjec


<< Nazaj | Novice