Mali grad

V nedeljo čas za 12. Maraton Alpe Scott

04.07.2018

 

V nedeljo čas za 12. Maraton Alpe ScottŠe nekaj dni nas loči do 12. Maratona Alpe Scott. Organizatorji tudi letos na štartu pričakujejo preko 600 kolesarjev iz Slovenije in tujine, ki se bodo podali po trasi okoli Kamniško-Savinjskih Alp čez prelaze Jezerski vrh, Pavličevo sedlo in Črnivec.

Prvo leto bodo maraton lahko prevozili tudi kolesarji z električnimi kolesi znotraj posebne kategorije. Štart in cilj se bosta zaradi del v starem mestnem jedru nahajala ob športnem stadionu Mekinje. Udeležence bo tudi letos na pot pospremil pastir z Velike planine s piskom v rog natančno ob 9. uri, najhitrejše v cilju pa organizatorji pričakujejo okoli 12.30 ure.

Ker je Kamnik nedavno prejel priznanje za najboljšega gostitelja etape 25. dirke po Sloveniji, bodo udeleženci in obiskovalci to posebno priznanje lahko občudovali na prireditvenem prostoru. Odlično vzdušje ob trasi, kot so ga navijači pričarali na dirki Po Sloveniji, pa organizatorji pričakujejo tudi na 12. Maratonu Alpe Scott.

Prijave na maraton so možne še tudi na dan dogodka,  v nedeljo, 8. julija na prireditvenem prostoru.

ZAPORE V SKLOPU MARATONA ALPE SCOTT

V sklopu Maratona Alpe bodo veljale naslednje zapore lokalnih in regionalnih cest. Med 8. in 9. uro velja zapora križišča pred športnim stadionom Mekinje (delno zaprta Cankarjeva ulica). Obvoz je urejen.

Popolna zapora lokalne ceste Godič – Mekinje bo veljala med 12.30 in 16. uro. Začetek zapore bo najavila policija v spremljevalnih vozilih.

V času maratona bo veljala mobilna zapora po predvideni časovnici:
Kamnik – 9.00 (start)  -  Cankarjeva ulica, obvozna cesta, Šolska ulica, Kranjska cesta – Podgorje, Komenda - 9.10, Cerklje - 9.20, Preddvor - 9.35, Zgornje Jezersko - 10.00, Jezerski Vrh - 10.30 Pavličevo sedlo - 10.50, Logarska dolina - 11.00, Solčava - 11,10, Luče - 11.20, Ljubno - 11.35, Radmirje - 11.40, Gornji Grad - 11.50, Črnivec -12.20

Zahvaljujemo se za razumevanje. 

Maraton Alpe Scott je podprt s strani Občine Kamnik in Fundacije za šport, ki sofinancirata prireditev.

Besedilo in fotografiji: Nika Vrhovnik, Maraton Alpe Scott


<< Nazaj | Novice