Mali grad

V mesto prihaja 7. Veronikin festival

25.05.2016

 

V mesto prihaja 7. Veronikin festival Veronikin festival, največja otroška prireditev v kamniški občini bo že 7. po vrsti v petek, 27. maja 2016, od 9.30 do 19. ure v Kamnik zopet privabila množico malih nadobudnežev.

Rdeča nit letošnjega festivala bo slogan z imenom »Naučil sem se…«. Skozi program nas bodo popeljale otroške delavnice, gledališke in glasbeno- lutkovne predstave, razstave za otroke in festival potujočih knjižnic. Festivalska prizorišča bodo razširjena po vsem mestu, središče dogajanj pa bo na prireditvenem prostoru pred staro knjižnico Kamnik, pred Parkom Evropa. Otroci bodo na INFO točki, ki bo stala na Šutni, dobili zloženko festivala z zemljevidom, s katerim bodo zbirali žige.

Za vse zbrane žige bodo na INFO stojnici prejeli Veronikino nagrado. Vse delavnice bodo potekale v Parku Evropa, Samčevem predoru in na parkirišču Kavarne Veronika. Šutna pa bo tokrat namenjena Festivalu potujočih knjižnic, ki ga organizira Sekcija za potujoče knjižnice pri Zvezi Bibliotekarskih društev Slovenije in Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik s podporo Občine Kamnik.

Organizatorja Veronikinega festivala sta Zavod za turizem in šport v občini Kamnik in Vrtec Antona Medveda Kamnik v sodelovanju z Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra Kamnik, Knjižnico Franceta Balantiča Kamnik, Podružnično šolo Vranja peč, Osnovno šolo Marija Vere, Osnovno šolo Frana Albrehta Kamnik, Zasebnim vrtcem Sonček, Zasebnim vrtcem Zarja in Zasebnim vrtcem Peter Pan.

Program

Pred staro knjižnico Kamnik – dogajanje na odru

Dopoldanski program od 9.30 do 11.30

Popoldanski program od 16. do 19. ure

Program Vrtca Antona Medveda Kamnik

Spremembe prometnega režima na javnih cestah in javnih prometnih površinah od četrtka, 26. maja 2016, do petka, 27. maja 2016

Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik, Glavni trg 2, 1241 Kamnik, se zaradi prireditve VERONIKIN FESTIVAL dovoljuje izvesti začasno spremembo prometnega režima na javnih cestah in javnih prometnih površinah s prometno signalizacijo:

Besedilo: Sabina Romšak, Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec

 


<< Nazaj | Novice