Mali grad

V gozd odvrženih približno 100 pločevink barve

18.03.2015

 

Prekrškovni organ občine Kamnik je danes s strani predstavnika Krajevne skupnosti Črna, prejel obvestilo, da se na zemljišču ob državni cesti na odsek Podlom – Kranjski rak – Luče, nahaja količina približno 50 odvrženih pločevink nevarne snovi (barve).

Prekrškovni organ je pri terenskem ogledu ugotovil, da se pločevinke nahajajo v naravnem okolju (gozd), katere je povzročitelj odvrgel po strmem delu brežine državne ceste. Pri meritvi z GPS napravo, je bilo ugotovljeno, da se nevarni odpadki nahajajo na hidrografskem območju, ki je v zasebni lasti.

Prekrškovni organ je takoj obvestil Center za obveščanje 112, ter jim sporočil na katerih lokacijah so bili odvrženi nevarni odpadki, tudi za odvržene odpadke ob lokalni cesti Zakal – Sveti Lenart na Rebri. Večjo količino sodov z barvo, od 30 do 50 pločevink, naj bi v noči iz ponedeljka na torek neznani storilec odvrgel v razdalji enega kilometra ob lokalni cesti Zakal – Sveti Lenart na Rebri.

Na teren je bila najprej poslana enota PGD Kamnik, ki je opravila ogled kraja. Naknadno bo z njihove strani obveščeno tudi podjetje Kemis, ki ima dovoljenje za prevzem in predelavo nevarnih odpadkov.


<< Nazaj | Novice