Mali grad

V enem tednu v občini Kamnik zbrali 18 ton hrane, sanitetne opreme in oblačil za prizadete v vodni ujmi na Balkanu

26.05.2014

 

Po podatkih organizatorja in pobudnika kamniškega zbirnega centra Kulturnega društva Sandžak Kamnik so v enem tednu zbrali 18 ton hrane, sanitetne opreme, oblek in še mnogo drugega za prizadete v vodni ujmi na Balkanu. 4 tone zbranih donacij so že dostavili na prizadeta območja, danes, ob približno 12. uri, pa na pot krenejo vozila s še ostalimi 14. tonami donacij.

Med tednom, od 8. do 21. ure, med vikendom, od 8. do 18. ure, v prostorih na Usnjarski 9 v Kamniku, solidarnostno dela 10 prostovoljcev Kulturnega društva Sandžak Kamnik, ki urejajo donacije, žene le-teh pa skrbijo za razporejanje oblačil.

Prostor, ki ga koristijo brezplačno, je tako poln zbranih donacij, ki so jih prinesle občanke in občani Kamnika ter drugih okoliških občin. K zbiranju sredstev je pristopila tudi Občina Kamnik, Matična knjižnica Kamnik, Vrtec Antona Medveda Kamnik, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik, Zasebni vrtec Zarja, Gasilsko društvo Šmarca, Osnovna šola Preserje pri Radomljah, Združenje Krog, Območno združenje Kamnik Rdečega križa Slovenije, Vrtec Pikapolonica.

Dobrodošla je kakršnakoli pomoč, največ pa je povpraševanja po lopatah, sredstvih za dezinfekcijo, higienskih pripomočkih, konzervirani hrani, materialih za nego dojenčkov in otrok. Kot pravijo člani Kulturnega društva Sandžak Kamnik pa bi najbolj potrebovali donacije prevoza oziroma goriva za prevoz zbranih sredstev na prizadeta območja.

Kamniški zbirni center bo deloval še do nedelje, 1. junija 2014, med tednom, od 8. do 21. ure, med vikendom, od 8. do 18. ure, v prostorih na Usnjarski 9 v Kamniku.

 

 

 

 


<< Nazaj | Novice