Mali grad

V dvorani Doma kulture Kamnik zrasla tribuna!

26.10.2012

 

Včeraj je bil za abonente Abonmaja Kam'nček v Domu kulture Kamnik poseben dan. Najmlajše Kamničane so namreč organizatorji programa, Kulturno društvo Priden možic, povabili na prvo predstavo letošnjega abonmaja - Sneguljčico v izvedbi Mini teatra Ljubljana. Malo več kot 100 gledalcev pa je v dvorani doma čakalo zanimivo presenečenje - prav za potrebe mladih gledalcev so namreč upravljalci DKK sredi gledališča postavili pravo tribuno.

Tako ni bilo bojazni, da bi kot prejšnja leta obiskovalce boleli vratovi, ko bi se morali stegovati preko glav gledalcev pred njimi.

Vsaka vrsta je bila primerno dvignjena, zato so lahko tako otroci, kot tudi njihovi starši mirno spremljali večno pravljico bratov Grimm.

Ekipa Kulturnega društva Priden možic je tribuno postavila z namenom izboljšanja vidljivosti in gledališke izkušnje. Vpis v Abonma Kam'nček je namreč zadnja leta močno upadel predvsem zaradi ravnega poda dvorane - od 8. vrste dalje so se tako vstopnice prodale le redko. Zato so se upravljalci Doma kulture Kamnik še pred obljubljenim financiranjem dokončnega dviga dvorane s strani Občine Kamnik odločili za akcijo izboljšanja abonmaja - tako z dvigom sedežev v lastni režiji (čeprav zavoljo manjšega števila sedežev), kot tudi s pripravo delavnic po predstavi ter popustom na abonma v času poletnega kulturnega festivala Kamfest.

Tribuna bo postavljena tudi v času preostalih štirih predstav abonmaja, organizatorji pa se nadejajo podobnega obiska - včerajšnja otvoritvena uprizoritev je bila namreč razprodana.

Besedilo in fotografije: Juš Milčinski, KD Priden možic


<< Nazaj | Novice