Mali grad

V družbi naših najboljših kolesarjev po trasi Maratona Alpe Scott

24.06.2016

 

Že tradicionalna skupinska vožnja pred Maratonom Alpe Scott, ki velja pri nas za najtežji kolesarski izziv, je bila danes še toliko bolj posebna, saj so se druščini kolesarskih navdušencev pridružil naši profesionalni kolesarji Luka Mezgec (Orica GreenEdge), Matej Mohorič, Jan Polanc in Luka Pibernik (vsi Lampre Merida).

V družbi naših najboljših kolesarjev po trasi Maratona Alpe Scott

Več kot 30 kolesarjev se je danes zapeljalo okoli Kamniško – Savinjskih Alp po trasi Maratona Alpe Scott, ki bo tudi letos na sporedu prvo julijsko nedeljo s startom in ciljem v Kamniku. Za večino zbranih je bilo kolesarjenje v družbi profesionalnih kolesarjev edinstvena izkušnja, za nekatere tudi spoznavanje s traso in trening pred maratonom. Vožnja je potekala v zmernem tempu s postanki na vseh treh prelazih – Jezerski vrh, Pavličevo sedlo in Črnivec, kjer je bila tudi priložnost za kratek klepet, krog pa so skupaj zaključili v Kamniku.

Če bi današnje kolesarsko druženje povezali z dvema največjima etapnima dirkama svetovnega ranga, bi rekli, da je bil to Giro po Giru za Luko Mezgeca in Mateja Mohoriča ter Tour pred Tourom za Jana Polanca in Luko Pibernika. Slednja se namreč takoj po državnem prvenstvu, ki že to nedeljo čaka vse štiri, odpravljata na sever Francije, kjer se začenja 103. izvedba Tour de Franca.

Največ spominov na Maraton Alpe Scott pa ima med četverico zagotovo Luka Mezgec, ki je še kot gorski kolesar osvojil lovoriko maratona – leta 2009 je celo z mavcem na roki kot prvi prečkal ciljno črto v Kamniku.

10. Maraton Alpe Scott - zakaj najtežji, zakaj za mnoge najlepši maraton pri nas?

Vzdevek »najlepši in najtežji« so maratonu skozi leta nadeli kar kolesarji.Na trasi okoli Kamniško – Savinjskih Alp udeležencipremagajo 130km in 2000m višinske razlike s prelazi Jezerski vrh, Pavličevo sedlo in Črnivec. Zaradi zahtevnosti maratona se na startu vsako leto zberejo le bolje pripravljeni rekreativni kolesarji, katerim maraton predstavlja izziv, hkrati pa tudi užitek na kolesu. Idilična trasa, ki vodi skozi slikovite kraje s pogledi na mogočne vršace, odtehta, po mnenju večine, vse napore na poti.

Doživetje tudi za navijače –  Maraton Alpe in Scott iščeta »naj navijaško skupino«

Organizatorji so skupaj z glavnim sponzorjem že drugo leto zapored pripravili poseben natečaj, kjer bodo nagradili 3 najbolj glasne navijaške skupine. Izziv, ki ga ponuja maraton, ni majhen, zato je prav, da so kolesarji na poti deležni prave spodbude. Vabljeni tako ob traso tudi navijači - če boste med najbolj glasnimi in energičnimi, vas čaka nagrada.

Samo še do 24. junija cenejša prijava na Maraton Alpe Scott

Prijave na jubilejni Maraton Alpe Scott so cenejše le še do petka, 24. junija. Več na www.maraton-alpe.si/

Maraton Alpe Scott je podprt s strani Občine Kamnik in Fundacije za šport, ki sofinancirata prireditev.

Besedilo in fotografije: Nika Vrhovnik


<< Nazaj | Novice