Mali grad

V Termah Snovik obeležili osmo obletnico delovanja

29.01.2010

 

Terme Snovik so v soboto 23.1. obeležile osmo obletnico delovanja. Na sobotno dopoldne se je v sejni sobi restavracije Potočka zbralo lepo število prijateljev Term Snovik, ki so ob tej priložnosti nazdravili in zarezali v slavnostno torto.

Zbrane goste in prijatelje najvišje ležečih slovenskih term je z izbranimi melodijami na flavti navdušila Andreja Marčun, dosežke in načrte za prihodnje leto pa sta predstavila direktorica Term Snovik Petra Zlatoper in prokurist Ivan Hribar.

˝Preteklo leto je bilo za nas znova uspešno. Dokaz, da smo na pravi poti so različna priznanja, ki smo jih prejeli v minulih letih in v letu 2009. V ponos nam je ekološki znak EU Marjetica in priznanje Za okolju prijazne in energijsko učinkovite Terme od Mednarodne komisije za varstvo Alp – CIPRA. Pred dvema mesecema smo na 12. Slovenskem turističnem forumu v Radencih prejeli nagrado za Zeleni zgled slovenskega turizma. Ob tem smo dobili tudi ekološko kolo, ki nas lahko na okolju prijazen način popelje v prelepo naravno okolico Term ˝ je poudarila direktorica Petra Zlatoper in hkrati dodala, da vse v preteklem letu pridobljene nagrade s skupnim imenovalcem ˝okolju prijazno delovanje in energetska učinkovitost˝ pomenijo dodatno spodbudo za razvoj term in storitev v tem kontekstu. ˝V prihajajočem letu se bomo usmerili predvsem na nadgradnjo obstoječih storitev, razvoja ekoloških produktov ter programov za zdravje in dobro počutje telesa. Seveda bomo spodbujali razvoj trajnostnega turizma in nadaljevali sodelovanje z okoliškimi društvi oz. organizacijami. Le-ti vsekakor pomenijo dodano vrednost za gosta in pripomorejo k večji prepoznavnosti naše blagovne znamke,˝ pravi Ivan Hribar, prokurist snoviških term.

 

Zbrane je nagovoril tudi podžupan občine Kamnik g. Brane Golubovič, ki je povedal, da je glavno sporočilo osme obletnice to, da je skupina posameznikov verjela v svojo idejo o postavitvi term v Tuhinjsko dolino in je to idejo s svojim znanjem in vztrajnostjo tudi uresničila. Pri tem je sodelovala tudi Občina Kamnik. Podžupan je ob tem omenil še nekaj podobnih uspešnih zgodb iz Kamnika in okolice, kjer so v prvi vrsti ljudje verjeli v uspeh projekta (hotel Malograjski dvor, Zdravilni gaj v Tunjicah, apartmaji v Tuhinjski dolini, kamp v Kamniški Bistrici, itd) in zaključil, da bo potrebno vsem tem in tudi drugim zgodbam pomagati v nadaljnjem razvoju. Za to pa potrebujemo več povezovanja in skupne promocije s poudarkom na »zelenem« turizmu ter občini z bogato kulturno dediščino, ki ima hkrati velike možnost razvoja športno-rekreativnega turizma. »V naslednjih letih bo tako glavna prioriteta, poleg povezovanja, tudi priprava kvalitetnih vsebin in programov, ki bodo v občino pripeljale turiste za več dni. Potrebno se je zavedati, da so lahko tri planine (Velika, Mala in Gojška) z dolino Kamniške Bistrice ter staro mestno jedro s svojimi tremi gradovi močni aduti za dopolnitev obstoječe turistične ponudbe občine,« je zaključil Brane Golubovič ter ob tem čestital vsem zaposlenim v Termah Snovik ob praznovanju obletnice.

Slavnostni trenutek, razrez torte in prvi kos pa je pripadel vaščanu Snovika, družbeniku in enemu izmed ustanoviteljev Term Snovik, Srečku Vrankarju.


<< Nazaj | Novice