Mali grad

V Termah Snovik je potekala že 15. Postrvijada

25.06.2017

 

V Termah Snovik je potekala že 15. PostrvijadaDanes je v Termah Snovik potekalo tradicionalno, že 15. Tekmovanje v pripravi postrvi, na katerem se je 6 ekip pomerilo v kuharskih spretnostih. Letos sta zmagala Maruša in Aleksander zaplotnik iz Ribiške družine Bistrica Domžale.

Tri članska žirija, je ocenjevala različne kuharske elemente, od postopka priprave jedi, do njenega videza, okusa, izvirnosti in števila uporabljenih sestavin. Dodaten pogoj pa je bil, da pri kuhi tekmovalci uporabijo zelišča in začimbe iz vrta. Tudi letos žirija ni imela lahkega dela.

Tekmovalci iz cele Slovenije so imeli 90 minut časa za pripravo jedi. Najmlajšo letošnjo ekipo sta sestavljala 13 letni Peter in 8 letni Yannick, ki sta se zelo dobro odrezala.

Razen krožnika za žirijo, so sodelujoči pripravili tudi krožnik za obiskovalce, ki so tako pripravljene specialitete lahko poskusili.

Zmagovalca sta prejela Vikend paket za 2 osebi v Termah Snovik, drugo uvrščena dnevni wellness v Termah Snovik, tretje uvrščena pa Poživljajočo masažo.

Besedilo in fotografije: Bernard Jarc, Terme Snovik


<< Nazaj | Novice