Mali grad

V Stranjah najboljše Kamničanke, Kamničani pred Sobočani in Kanalci

07.09.2014

 

V Stranjah najboljše Kamničanke

Včeraj so svoj turnir priredile tudi odbojkarice Calcit Volleyballa, ki so v konkurenci ljubljanskega Vitala in avstrijskega Trofaicha osvojile prvo mesto. Na prvi tekmi so z 2:1 (21, -25, 19) premagale Ljubljančanke, nato pa s 3:0 (11, 15, 22) še Avstrijke. Na tekmi za drugo mesto je bil Trofaich z 2:1 (-13, 21, 17) boljši od Vitala.

Na uvodni tekmi turnirja v Stranjah so Kamničanke v postavi Mojca Božič na mestu organizatorke igre, Petra Vrhovnik in Lana Ščuka kot sprejemalki, Tamara Borko in Maja Forštnarič kot blokerki, Klara Kregar na mestu korektorice in Meta Jerala na mestu proste igralke, imele kar nekaj težav priti Vitalu. Ljubljančanke, ki v tej sezoni igrajo v spremenjeni zasedbi, saj v ekipi ni več Mojce Pene in Elmine Handanovič, zato pa sta ob nekaterih igralkah iz mlajših selekcij, prišli Petra Kramolc in Ivana Taasković, so po porazu v prvem nizu, slavile v drugem, zato je o zmagovalkah odločal tretji niz. V njem so bile bolj prepričljive domače odbojkarice. Na drugi tekmi turnirja so Avstrijke po gladko izgubljenem prvem nizu vajeti igre prevzele v svoje roke ter tekmo zanesljivo rešile v svojo korist. O prvem mestu na turnirju je tako odločala tekma med Kamničankami in Avstrijkami. Trener Gašper Ribič je tekmo začel v isti zasedbi kot prvo, le s to razliko, da je na mestu korektorke zaigrala Ana Hribar, medtem ko je Mojco Božič zamenjala Zala Kranjc. Ob Božičevi je počivala tudi Lana Ščuka, vendar so tudi v nekoliko spremenjeni zasedbi Kamničanke drugo tekmo dobile še bolj prepričljivo kot prvo.

»To je bil prvi turnir v nizu pripravljalnih tekem, ki nas se čakajo pred začetkom nove sezone. Po nekaj tedenskem ritmu treningov smo lahko tudi v igri 6:6 preizkusili nekaj elementov, ki smo jih vadili do zdaj. V določenih trenutkih tekme smo bili v tem uspešni, vendar pa vemo, da je do začetka sezone še kar nekaj časa in bomo morali v tem času svojo igro še nadgraditi in izboljšati. Igralke lahko pohvalim za borbenost, veseli pa me, da so se tudi nove igralke dobro vključile v ekipo in odigrale svoji prvi tekmi v članski ekipi Calcit Volleyballa,« je po zmagi na turnirju v Stranjah povedal trener Kamničank Gašper Ribič.  

Kamničani pred Sobočani in Kanalci

Odbojkarji Calcit Volleyballa so štirinajst dni pred začetkom državnega prvenstva priredili turnir, na katerem sta nastopili tudi ekipi Panvite Pomgrada in Salonita iz Kanala. V družbi aktualnih državnih prvakov Slovenije in pokalnih zmagovalcev so, brez poškodovanega Jerneja Stavbarja in treh mladinskih reprezentantov osvojili prvo mesto.

Na prvi tekmi turnirja so kamniški odbojkarji s 3:0 (21, 22, 12) ugnali ekipo Salonita. Na tekmi, na kateri so varovanci Marka Brumna zelo dobro igrali v vseh elementih odbojkarske igre. Predvsem to velja za napad, ki je bil kar 61-odstoten, dosegli pa so tudi enajst asov. Točke za Calcit Volleyball so na tej tekmi dosegli: Žan Novljan 10, Tine Kvas 1, Andrej Štembergar Zupan 17, Boris Brus 6, Domen Kotnik 12, Žiga Štern 9 in Gašper Hribar 1. Domači odbojkarji so težje delo imeli na svoji drugi tekmi – pred njo je Panvita Pomgrad z 2:1 premagala Salonit -, na kateri sta se dva niza končala na razliko. Na tej tekmi se je v napadu izkazal Domen Kotnik, vendar sprejem in učinkovitost v napadu nista bila tako uspešna kot na prvi tekmi s Kanalci. Točke za kamniško ekipo so dosegli: Grega Ratek 1, Novljan 4, Štembergar Zupan 15, Boris Brus 5, Domen Kotnik 20, Žiga Štern 10, Jan Brulec 4 in Gašper Hribar 3.

»Na turnirju smo po zelo solidni igri zmagali obe tekmi, prvo zelo gladko, v drugi pa po gladko dobljenem prvem nizu malce težje in tudi z nekaj športne sreče še drugega. Druga dva niza sta bila zato glede na sistem tekmovanja le še formalnost. Za pristop in uspešno igro velja pohvaliti celotno ekipo, saj so vsak na svojem igralnem položaju prispevali k dvema lepima zmagama. Zdaj smo v pričakovanju naših treh reprezentantov, kar nam ob predvidenem napredku in dvigu kakovosti treningov, lahko prinese uspešno sezono,« je po turnirju v Kamniku povedal Marko Brumen, trener odbojkarjev Calcit Volleyballa, ki bodo v sredo gostovali v Pliberku pri Posojilnici Dobu, nato pa prihodnjo soboto igrali še na turnirju v Kanalu.

Izidi turnirja v Kamniku

Calcit Volleyball – Salonit 3:1 (21, 22, 12), Panvita Pomgrad – Salonit 2:1, Calcit Volleyball – Panvita Pomgrad 3:1 (20, 24, 23, -22).

Končni vrstni red: 1. Calcit Volleyball, 2. Panvita Pomgrad, 3. Salonit.

Ekipe na turnirju v Kamniku

Calcit Volleyball: K. Hribar – libero, Ratek, Novljan, Kvas, Štembergar Zupan, Brus, Brulec, Kotnik, Ž. Štern, G. Hribar. Trener: Mrko Brumen.

Panvita Pomgrad: Ajlec, Pavlovič, Pelemiš, Zemljak, Vrabl – libero1, Miličevič, Flisar, Bogožalec, Grabar, Detela, Ratkai – libero2. Trener: Dejan Fujs.

Salonit: Česnik, Šarič – libero2, Lazar, Marušič, Karnel, Kovačič – libro1, Jerončič, Dos Santos, Savičič, Čabarkapa, Krivec. Trener: Leon Schilling.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Tine Forštnarič


<< Nazaj | Novice