Mali grad

V Snoviku so se zbrali upokojenci Gorenjske

06.06.2019

 

V Snoviku so se zbrali upokojenci GorenjskePokrajinska zveza društev upokojencev Gorenjske in Društvo upokojencev Kamnik sta ob pomoči Občine Kamnik, Term Snovik, Turističnega društva Tuhinjska dolina in Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, danes v Termah Snovik pripravila 28. srečanje upokojencev Gorenjske, sočasno pa se je odvijalo tudi srečanje prostovoljcev projekta Starejši za starejše.

Zbranim, kar preko 1500 jih je bilo, se je ob tej priložnosti pridružil tudi župan Matej Slapar skupaj s poslancema Državnega zbora Republike Slovenije mag. Matejem Toninom in Karlo Urh, z župani nekaterih gorenjskih občin, s predsednikom Društva upokojencev Kamnik Vinkom Polakom, predsednikom Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske Zdravkom Malnarjem, predsednikom Združenja upokojencev Slovenije Janezom Sušnikom, koordinatorjem projekta Starejši za starejše Edvardom Kavčičem in prokuristom Term Snovik Ivanom Hribarjem. 

V imenu organizatorjev sta udeležence srečanja nagovorila predsednik Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske Zdravko Malnar in predsednik Društva upokojencev Kamnik Vinko Polak, njunim besedam so pridružili tudi ostali, ki so sodelovali pri organizaciji prireditve.

Župan Matej Slapar pa je upokojenkam in upokojencem namenil naslednje misli: »Lepo pozdravljeni s strani Občine Kamnik. Veseli nas, da ste se zbrali ravno tu, v Kamniku, v Tuhinjski dolini, ki velja za enega najlepših predelov naše občine. Za to velja posebna zahvala prav vam organizatorjem, Društvu upokojencev Kamnik in Pokrajinski zvezi društev upokojencev Gorenjske, ki ste nam danes pripravili prijeten kulturni program. Vedno in povsod, na vsakem koraku, je potrebno poudariti, da ste starejši izredno pomemben del lokalne skupnosti. Tudi Društvo upokojencev Kamnik je nepogrešljivi del naše skupnosti, saj gre za enega večjih kamniških društev. Še posebej sem ponosen na njihovo delo, saj se člani društva vključujejo v različne aktivnosti in sodelujejo na mnogih prireditvah tako v občini Kamnik kot tudi širom njenih meja. Njihova vztrajnost, dobre ideje in pridnost so zgled za domačo in ostale občine. Starejši ste tisti, ki nas, mlade, učite, delite bogate izkušnje, poglede in razmišljanja, za kar se vam iskreno zahvaljujem. Zaradi vas, vseh, ki ste danes tukaj, imamo svojo državo. Naj vas tudi v nadalje vodi vaše medsebojno spoštovanje, pozitivne misli, lepi in sproščeni odnosi, sožitje ter pomoč drug drugemu. Hvala, ker prispevate tisto najpomembnejše, svoj čas in energijo za ljudi, ki to potrebujejo. Srečno in dobrodošli v Kamniku še ob kakšni drugi priložnosti.«

Ob tej priložnosti se je odvijal prijeten kulturni program, kjer so se predstavili Mešani pevski zbor Društva upokojencev Kamnik pod vodstvom Karle Urh in Ljudske pevke predice.

Za preplet misli in besed je poskrbela Slavica Bučan, za zabavo po uradnem delu pa  ansambel Špica.


<< Nazaj | Novice