Mali grad

V Šmartnem potekal župnijski oratorij

25.08.2010

 

V Šmartnem je med 16. in 21. avgustom potekal župnijski oratorij, ki je v Tuhinjsko dolino privabil preko 130 kamniških osnovnošolcev, katerim je nekajdnevni program namenjen.

Gre za dejavnost katoliške cerkve, ki pomeni prijetno preživljanje prostega časa, predvsem počitniškega, ter privlačno vzgojo za dobre krščanske in občečloveške vrednote. 30 animatorjev je vsak dan skrbelo za pisano druščino kamniških otrok, ki so skozi igro, petje in različne ustvarjalne delavnice prijetno preživeli zadnje počitniške dni. Zaključek oratorija je potekal v soboto na bližnjem travniku, ko so otroci v igri predstavili svoje dejavnosti in odigrali odlomke iz evangelija.

Najmlajše je na predzadnji dan oratorija obiskal tudi kamniški podžupan Brane Golubovič, ki je pohvalil dejavnost mladih – Mladinske skupine Feniks, ki že 9. leto na kamniškem skrbi za pripravo in izvedbo oratorija. Po mnenju podžupana ta zagotovo pomeni kvalitetno preživljanje prostega časa ter prijetno druženje in sodelovanje osnovnošolcev in mladine. Oratorij je finančno podprla tudi Občina Kamnik.


<< Nazaj | Novice