Mali grad

V Naravnem zdravilnem gaju Tunjice so pripravili kisikovo komoro, ki ima številne pozitivne učinke

12.03.2015

 

Čas je, da napolnite svoje telo s kisikom in se tako regenerirate, razstrupite in upočasnite staranje celic. Znano je, da so ljudje že živeli tedne brez vode in mesece brez hrane, brez kisika pa bi se življenje končalo v trenutkih. Znanstveniki so ugotovili, da je prisotnost kisika v ozračju danes do trikrat manjša kot nekdaj in da le-ta še vedno pospešeno upada. Ko se nivoji kisika v telesu znižajo, prične slabeti imunski sistem, poslabša se delovanje celic in ljudje tako postanemo dovzetni za razne bolezni.

NeoQi® Dream - multifunkcijska SPA infrardeča parna in kisikova komora  zajema vse možne oblike wellness programov. Poleg klasične oblike uporabe komore, sistem zajema in je možno uporabiti za: kisik ozonska terapija,

Splošna uporaba

Uporaba pri športnikih in tistih, ki prenašajo večje fizične in psihične napore

Odprava celulita in hujšanje s pomočjo infrardeče parne komore in kisika

Hujšanje ter odpravo celulita lahko pospešite z obiskom infrardeče komore, ki s svojim globinskim delovanjem velja za pospeševalca izgube odvečne telesne maščobe. Infrardeča toplota se vsrka od 4 do 5 cm globoko v človeško telo in tako segreva področje, kjer se nahaja največji delež maščobnih oblog. Poleg tega z obiskom infrardeče savne pospešujemo razstrupljanje telesa, odpravljamo celulit, izboljšujemo krvni obtok ter krepimo imunski sistem.

Kisikova komora uporablja ionizirano paro za aktiviranje razstrupljanja, za regeneracijo in telesa, za uspešno pomoč pri hujšanju in odpravi celulita. Kisikova terapija, pri kateri se uporablja mešanica molekularnega in naravnega kisika skupaj z ionizirano paro v svojem delovanju na celotno telo dosega neverjetne učinke.

Kisikova komora deluje v procesu štirih značilnih stopenj

1. stopnja kisikove terapije: oskrba z ionizirano paro pri temperaturi od 37-42º C
2. stopnja kisikove terapije: oskrba z molekularnim in aktivnim kisikom
3. stopnja kisikove terapije: oskrba z ionizirano paro z možnostjo razprševanja različnih vodotopnih terapevtskih produktov
4. stopnja kisikove terapije: prha, ki v počasnem lokastem gibanju izmenično obliva telo s toplimi in hladnimi vodnimi curki

Regeneracijska kisikova komora proizvaja ionizirano parno kopel z molekularnim kisikom (O2), obogateno z aktivnim kisikom (ozonom-O3), ki jo prenaša ionizirana para skozi kožo, zato zagotavlja mnogo pozitivnih učinkov na telo.

Kisikova komora s svojim delovanje aktivira delovanje por ter povzroča izdatno znojenje pri nizkih temperaturah ter pospeši izločanje vode ter škodljivih snovi iz celic. Omogoča absorpcijo kisika v celice celotnega telesa, zaviranje procesa staranja celic. Povzroča razstrupljevanje telesa in ima anti-stresni učinek. Terapija v kisikovi komori je uspešna tudi pri izgubi telesne teže in odpravi celulita. Kisikova terapija vpliva tudi na znižanje krvnega tlaka in holesterola, odpravlja kronično utrujenost in pomore k splošni sprostitvi telesa ter pomaga pri regeneraciji mišičnega tkiva in notranjih organov. Terapija s kisikom blagodejno vpliva tudi na kožo, le ta postane mehka in gladka kot svila, pomaga pri suhi, občutljivi koži.

Kisikovo terapijo priporočamo tudi pred ali po masaži, saj blagodejno vpliva na mišična tkiva, sklepe in vezivna tkiva in odpravlja napetosti in bolečin v mišicah in v vratu. Kisikova terapija zmanjšuje napetost in utrujenost v telesu in blagodejno vpliva na živčni sistem. Terapija s kisikom odpravlja slabo razpoloženje, stres, nihanje razpoloženja ter zvišuje imunsko odpornost.

Kisikova komora praktično nima kontraindikacij ali nezaželenih reakcij, še posebej, če med postopkom temperatura ostane izpod 42°C. To tudi razlikuje regeneracijsko kisikovo komoro od raznovrstnih "turških in finskih kopeli" in savn, ki na drugačen način, brez dovajanja kisika, uporabljajo visoke temperature, ki ne ustrezajo vedno posameznikovemu telesnemu stanju in zahtevajo predhodno posvetovanje z zdravnikom.

Za zagotovitev izdatnega potenja,kisikova komora Neo Qi vzdržuje temperaturo, ki se ne dvigne nad 42°C, zato za tretma ni potrebno zdravniško posvetovanje.

Čas je, da napolnite svoje telo s kisikom in se tako regenerirate, razstrupite in upočasnite staranje celic!

Besedilo in fotografija: Naravni zdravilni gaj Tunjice


<< Nazaj | Novice