Mali grad

V Modri skupini obe kamniški ekipi najprej doma

21.01.2014

 

Prihodnjo sredo, 29. januarja 2014, se bo v obeh 1. DOL začel drugi del državnega prvenstva. Obe ekipi Calcit Volleyballa bosta igrali v Modri skupini, obe pa bosta najprej igrali doma. Kamničanke bodo na prvi tekmi Modre skupine gostile Kemo Puconce, Kamničani pa Pomgrad Panvito.

Ženska ekipa Calcita bo Modro skupino začela z devetimi točkami, kolikor jih bo imela tudi Nova KBM Branik. Šest točk sta obe ekipi dobili zato, ker sta v tej sezoni igrali v srednjeevropski ligi, po tri pa za zmagi v tem tekmovanju, ko sta ekipi igrali med sabo in v Modri skupini med sabo ne bosta več igrali. Spomnimo se, da so mariborske odbojkarice slavile v Kamniku, kamniške pa v Mariboru. S šestimi točkami bo tekmovanje v Modri skupini začel Formis, ki je bil najboljši po rednem delu državnega prvenstva, štiri točke bo imela drugouvrščena Kema Puconci, dve Braslovče, brez točk pa bodo ekipa Go Volleyja.

V moški Modri skupini bosta najboljše izhodišče imeli ekipi ACH Volleyja, ki je v letošnji sezoni edini slovenski predstavnik v srednjeevropski ligi in Salonit Anhovo, vodilna ekipa po rednem delu državnega prvenstva. Ljubljančani in Kanalci bodo v Modro skupino krenili z osmimi točkami. Dve manj bodo imeli Kamničani, s štirimi točkami bodo šli v boj za čim boljše mesto v končnici odbojkarji Panvite Pomgrada, z dvema Mariborčani, brez točk pa bo Go Volley.

Prvi krog Modre skupine, 29. januar

Ženske: Calcit Volleyball – Kema Puconci, Go Volley – Braslovče, Formis – Nova KBM Branik.

Moški: Calcit Volleyball – Panvita Pomgrad, Go Volley – Salonit Anhovo, Lunos Maribor – ACH Volley.

Besedilo in fotografiji: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice