Mali grad

V Mariboru slovesnost ob državnem prazniku – dnevu Rudolfa Maistra. Slovesnost s podelitvijo spominskih priznanj v Kamniku v ponedeljek, 22. novembra

21.11.2010

 

V petek, 19. novembra je v mariborski Dvorani Union potekala slovesnost ob dnevu Rudolfa Maistra in spominskem dnevu Mestne občine Maribor. Slavnostni govornik prof. dr. Dragan Potočnik v slavnostnem nagovoru med drugim spomnil na velik pomen domoljubja in zavedanja lastnega naroda. Slovesnosti se je udeležil tudi župan  Marjan Šarec

Pozdravna nagovora sta uvodoma pripadla županu Mestne občine Maribor Francu Kanglerju in predsedniku Zveze društev general Maister mag. Milanu Lovrenčiču.

Prof. dr. Dragan Potočnik, predsednik Društva generala Rudolfa Maistra Maribor, je v nadaljevanju izpostavil velik pomen domoljubja in zavedanja lastnega naroda, ki je, po besedah dr. Potočnika, premalo prisotno predvsem med mladimi generacijami. Spomnil je na še eno plat generala Maistra, saj je življenje generala združil z življenjem slikarja in pesnika, kar kaže na to, da je za uravnoteženo življenje potrebna skladnost med razumom in srcem.

Slovesnosti v Mariboru so se udeležili tudi člani Društva generala Rudolfa Maistra Kamnik, kamniške Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Združenja za vrednote NOB Kamnik.

Zbrani v unionski dvorani so slovesnost zaključili s pesmijo Slovenec sem - himno članov društev general Maister, s katero nadaljujejo domoljubna izročila generala Rudolfa Maistra.

V ponedeljek, 22. novembra v Galeriji Veronika slovesnost ob državnem prazniku s podelitvijo spominskih priznanj

Slovesnost ob državnem prazniku bo v Kamniku potekala v ponedeljek, 22. novembra 2010 ob 18. uri bo v Galeriji Veronika v Kamniku. Na slovesnosti bosta Občina Kamnik in Zveza društev general Maister podelili spominska priznanja za zasluge pri ohranjanju spomina na generala Maistra.

Pred slovesnostjo, ob 17. uri, bo župan Občine Kamnik Marjan Šarec skupaj z veteranskimi organizacijami položil venec pred spomenik Rudolfa Maistra v Kamniku.

 

 

 


<< Nazaj | Novice