Mali grad

V Kavarni Veronika razstavlja Marina Bahovec

17.06.2011

 

Včeraj je v mestni kavarni Veronika odprtje slikarske razstave slikarke, pisateljice in pesnice Marine Bahovec iz Ljubljane. V kulturnem programu sta sodelovala mlada Lena Hribar, študentka AGRFT, ki je prebrala nekaj pesmi Marine Bahovec ter pianist, pevec in skladatelj Rok Kosmač.

 

Marina Bahovec je rojena Ljubljančanka, maturirala je na Plečnikovi gimnaziji.

Končala je študij angleščine in francoščine na ljubljanski Filozofski fakulteti.

Kot večina profesionalnih slikarjev je obiskovala umetniške šole; končala je likovno smer na Pedagoški akademiji v Ljubljani in slikarstvo na Accademia di Belle Arti v Benetkah. Je članica Društva likovnih umetnikov Ljubljana ter Zveze delavskih in ljudskih univerz Slovenije.

 

Slike Marine Bahovec kažejo nekakšno barvito spremljanje življenja, njene slike so pripoved o življenjskem času in osebnih izkušnjah.

Slikarstvo Marine Bahovec je nekakšno pozno modernistično razmišljanje in odnos do umetnosti, je lahkotno in barvito v materialu in pristopu.

Slike na razstavi v Kavarni Veronika so pregled desetletnega dela: to so tihožitja, figure in glave, večinoma standardni tehniki olja, nekaj je tudi akrilov.

Narejene so bile po realnih predlogah, po predmetih in osebah v ateljejih, tihožitja po postavitvah, figure in glave po modelih.

Slikarka pri svojem slikanju uporablja stilizacijo vidnega z nadgradnjo impresionizma in kasnejših slikarjev Van Gogha, Gaugaina, Matissa in Cezanna

Besedilo in fotografije: Katarina Karlovšek, RTA


<< Nazaj | Novice