Mali grad

V Kanalu tudi z mladinskimi reprezentanti, pri ženski ekipi še v čakanju okrepitev

12.09.2014

 

V Kanalu tudi z mladinskimi reprezentanti

V sredo bi Kamničani morali igrati prijateljsko tekmo s Posojilnico Dobom, vendar do nje ni prišlo, ker so Dobljani, ki imajo oba organizatorja igre poškodovana, odpovedali. Tako bodo odbojkarji Calcit Volleyballa pred začetkom prvenstva, ko bodo 20. septembra v svoji dvorani gostili Šoštanj Topolšico, jutri igrali na močnem turnirju v Kanalu. Ob domačem Salonitu bo njihov nasprotnik tudi ACH Volley.

Varovanci Marka Brumna so bili v torek že skorajda v polni zasedbi, saj so se ekipi pridružili še vsi trije mladinski reprezentanti, Tonček Štern, Primož Vidmar in Sergej Drobnič, ki so blesteli na EP v Brnu. To še zlasti velja za Tončka Šterna, ki je bil izbran za najboljšega napadalca prvenstva. In to v kakšni družbi?

"Priznanje za najboljšega napadalca prvenstva je bilo zame veliko presenečenje. Glede na to, da je bilo na prvenstvu veliko odličnih napadalcev, bi lahko tudi marsikdo drug prejel to nagrado, toda izbrali so mene, kar je bilo zame veliko priznanje, hkrati pa tudi obveznost za naprej. Vendar do nagrade ne bi prišel, če ne bi imel tako odličnih soigralcev. Na tem prvenstvu je vsakdo dal vse od sebe, pomagali smo drug drugemu, kar je na koncu pripeljalo do tega, da smo tekmovanje končali na četrtem mestu. Morda bi se na tekmi za tretje mesto dalo narediti še kaj več, medtem ko so bili v polfinalu Rusi preprosto premočni. Tako kot tudi za vse druge ekipe na tem prvenstvu," je ob vrnitvi v klub povedal mladi korektor Calcit Volleyballa, ki mu bosta v tej sezoni družbo delala tudi Drobnič in Vidmar.

"Ker se je v Kamnik vrnil tudi Jan Brulec, mislim, da bomo letos imeli močnejšo ekipo kot v minuli sezoni, ko se nam ni uspelo uvrstiti v finale državnega prvenstva. Vsekakor bo to naš prvi cilj," pravi mlajši od bratov Štern, ki je Marka Brumna že navdušil na svojih prvih treningih po vrnitvi iz Brna.

"Tonček si vsekakor zasluži vse priznanje za igre, ki jih je prikazal v Brnu. Veseli me, da se je vrnil v zelo dobri formi in na včerajšnjem treningu, ko smo igrali med sabo, je bil odličen. V dobri luči se je pokazal tudi Sergej Drobnič, ki je zelo dobro sprejemal, soliden je bil tudi v napadu, bo pa še moral popraviti igro v bloku. Žal z nami še ne trenira Primož Vidmar, ki se je z EP vrnil nekoliko poškodovan, zato smo se odločili, da do konca tega tedna še ne bo treniral na polno. Tako kot tudi ne Domen Kotnik, ki ima lažje težave s kolenom, medtem ko bo Jernej Stavbar to soboto šel na operacijo kolena, ki še najmanj mesec dni po njej ne bo smel trenirati," je ob vrnitvi svojih treh mladinskih reprezentantov dejal Brumen, ki bi v sredo s svojimi varovanci moral gostovati v Pliberku, pri Posojilnici Dobu, vendar do tekme ni prišlo.

"Sredina odpovedana tekma nam je nekoliko podrla načrte, saj smo si dobrih deset dni pred začetkom prvenstva želeli močnejšega nasprotnika, toda, če do tekme ni prišlo, ne moremo tu nič pomagati. Namesto tega smo imeli trening, ki nam je konec koncev tudi prišel kar prav."

Zato, pa jutri ne bo odpadel močan turnir v Kanalu, kjer bodo nastopili na Dnevu kanalske odbojke v spomin na Vojca. Na prvi tekmi turnirja bodo, ob 16. uri, igrali z domačim Salonitom, na drugi jih čaka dvoboj z ACH Volleyjem, ki se bo ob koncu pomeril še s Salonitom.

"Po tem turnirju bomo, čeprav še ne bomo v polni zasedbi, že videli, česa se v novi sezoni lahko nadejamo. Sicer ne bomo ves čas igrali v najmočnejši zasedbi, saj bodo priložnost dobili vsi igralci, videli pa bomo, kakšna bo situacija s Kotnikom in Vidmarjem. Na srečo imamo na voljo dovolj enakovrednih igralcev in si bomo to lahko privoščili. Tako kot tudi ACH Volley, medtem ko bodo Kanalci verjetno večinoma morali igrati kar z vsemi najboljšimi. V vsakem primeru bo to teden dni pred začetkom državnega prvenstva prava preizkušnja. Možno je, da bomo pred tekmo s Šoštanjem igrali še eno prijateljsko tekmo. Odvisno od tega, če nam bo uspelo pridobiti še enega močnega nasprotnika. Če nam to ne bo uspelo, se bomo zadovoljili s treningom," je pred jutrišnjim turnirjem v Kanalu še dejal Brumen.

Še v čakanju okrepitev

Za Kamničankami sta prvi dve tekmi v novi sezoni, ko so na turnirju v Stranjah premagale Vital in avstrijski Trofaiach. Konec tega tedna ne bodo imele nobene prijateljske tekme, trener Gašper Ribič pa ima na voljo še vedno devet igralk. V sredo so trenirale z Alianso. Končno znane tudi ekipe v srednjeevropski ligi.

"Glede novih igralk ni še nič novega. Še vedno smo v različnih pogovorih in iščemo najboljše možnosti za naš klub. Na roke nam gre dejstvo, da se bo za nas sezona začela pozneje, vendar bo počasi res že čas, da sestavimo ekipo," glede morebitnih novih igralk v dresu Calcit Volleyballa pravi Ribič, ki na treningih ob deveterici lahko računa tudi na Moniko Potokar in Urško Igličar. Prva je v čakanju kluba v tujini, druga pa v čakanju odgovora glede študija v ZDA.

"Za nas je dobro, da Monika in Urška trenirata z nami, tako da trening, zaradi tega ne trpi. Sicer pa smo imeli v sredo v svoji dvorani skupni trening z Alianso in v sklopu njega smo s Šempetrčankami igrali štiri nize. V njih smo poskušali določene zadeve, ki smo jih delali na treningih. Počasi na tekme dodajamo nove zadeve in dobro je, če jih lahko testiramo, proti kakšni ekipi, tako da je bil trening nadvse koristen. Vse štiri nize so dobili mi, Šempetrčankam pa se tudi še vidi, da imajo skorajda popolnoma na novo sestavljeno ekipo in bodo potrebovale še nekaj časa, da zadeve postavijo na svoje mesto."

Ta konec tedna Kamničanke ne bodo igrale tekem, zato pa jih konec prihodnjega čaka gostovanje v Splitu, kamor bodo odšle na vabilo Kaštele.

"Z ekipo iz Kaštele bomo v soboto in nedeljo igrali dve prijateljski tekmi, nato, pa na začetku oktobra načrtujemo krajše gostovanje v Italiji. Na točen razpored še čakamo, zagotovo pa bomo igrali dve tekmi z ekipama iz A-1 lige, za tretjo pa še ne vemo."

Zato pa, naj bi bilo dokončno znano, katere ekipe bodo v letošnji sezoni igrale v srednjeevropski ligi. Na žalost bodo igrale le štiri. Ob Kamničankah in Novi KBM Braniku, še dunajski SVS Post in celovški ATSC Wildcats, ki ga vodi selektor slovenske mladinske reprezentance Jože Časar.

"Kdaj se bo liga natančno začela, še ni znano, znan je le sistem tekmovanja. V rednem delu tekmovanja bo dvokrožni sistem, nato pa se bodo polfinalne in finalne tekme igrale na dve zmagi. Čakamo le še na časovni razpored. Predvsem si želimo, da bi se polfinalne in finalne tekme igrale še v januarju, kajti sicer bi pred zaključnim turnirjem pokala Slovenije kar nekaj časa ostali brez tekem."

Znano je tudi že,, kakšna pot čaka Kamničanke do morebitnega finala v domačem pokalnem tekmovanju. Kot zmagovalke lanskoletnega pokala se bodo tekmovanju pridružile v osmini finala, ki bo na sporedu 22. oktobra, povratna tekma bo štirinajst dni pozneje, V primeru zmage bi se v četrtfinalu najverjetneje pomerile z ekipo Go Volleyja, v polfinalu pa z Luko Koprom ali Alianso. Zaključni turnir pokala Slovenije bo 17. in 18. januarja prihodnje leto.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice