Mali grad

V Kamniku zaključek projekta Transromanica

21.06.2011

 

Na kamniškem Malem gradu bo letošnjega septembra potekala zaključna prireditev mednarodnega projekta CrossCulTour - Transromanica in sicer v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine. Prireditev organizirata Mednarodni inštitut za turizem, partner v projektu Crosscultour, in Agencija za turizem in podjetništvo Kamnik.

Transromanica je bila ustanovljena kot evropski projekt leta 2003, naziv "Velika kulturna pot" je pridobila leta 2007. Zavzema se za skupno kulturno dediščino romanske umetnosti in arhitekture v Evropi. Združuje 11 članov v sedmih državah (Španija, Francija, Italija, Srbija, Nemčija, Avstrija in Slovenija) in tako oblikuje romansko mrežo itinerarijev in znamenitosti, med drugim tudi naš romanski spomenik, Mali grad.

Prireditev, ki se bo dogajala 24. septembra 2011 je namenjena predstavitvi aktivnosti kulturnega projekta CrossCulTour, ki promovira romansko dediščino in dediščino kasnejših slogovnih obdobij enajstih evropskih regij, pospešuje sodelovanje med partnerji na področju trženja in področju kulturne dediščine ter promovira sodelovanje med različnimi sektorji. Dogodek bo potekal ob zaključku sezone na Malem gradu v Kamniku. Mali grad je del romanske kulturne dediščine v Sloveniji.

Poleg predstavitve projekta Crosscultour bo Agencija za turizem in podjetništvo Kamnik za popestritev programa k sodelovanju povabila prostovoljna društva iz Kamnika, med drugimi se bo predstavil Aktiv kmečkih žena s prigrizki, izdelanimi po receptu iz srednjeveškega obdobja, dijaki Šolskega centra Rudolfa Maistra Kamnik pa bodo poskrbeli za animacijske delavnice in predstavili srednjeveške igre. V okviru zaključka sezone na gradu se bodo vzporedno odvijale tudi animacijske delavnice za otroke.

Večerni dogodek bo prijeten zaključek poletne sezone, z glasbo v obeh nadstropjih dvonadstropne kapele na Malem gradu, edinstvenega romanskega spomenika.

Tri dni pred dogodkom bo Mednarodni institut za turizem prireditev in sam projekt predstavil na novinarski konferenci v Slovenskem turističnem informacijskem centru v Ljubljani.

Besedilo in fotografije: TIC Kamnik


<< Nazaj | Novice