Mali grad

V Kamniku zaključek projekta CrossCulTour v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine

25.09.2011

 

Projekt CrossCulTour promovira romansko dediščino in dediščino kasnejših slogovnih obdobij, pospešuje sodelovanje med partnerji na področju trženja in kulturne dediščine ter promovira sodelovanje med različnimi sektorji. Zaključek projekta je potekal v soboto z večernim koncertom srednjeveške glasbe v dveh nadstropjih kapele Malega gradu, edinstvenega romanskega spomenika. Koncert je naznanil tudi zaključek poletne sezone na Malem gradu.

 

Organizatorja Mednarodni inštitut za turizem, partner v projektu Crosscultour, in Agencija za turizem in podjetništvo Kamnik sta k sodelovanju povabila tudi prostovoljna društva iz Kamnika, med drugimi se je na Malem gradu predstavil Aktiv kmečkih žena s prigrizki, za najmlajše so bile organizirane ustvarjalne delavnice, svoje delo pa so predstavili še prostovoljci Zavoda Oreli.

 
 

Kamnik je mesto s srednjeveško zasnovo in romanskim spomenikom Mali grad. Sodelovanje v projektu CrossCulTour je za mesto predstavljalo izredno priložnost za spoznavanje kompetentnih sogovornikov, partnerjev, z enakimi željami, voljo po delu in sodelovanju. Na Agenciji za turizem in podjetništvo Kamnik, ki je upraviteljica Malograjskega kompleksa, smo veseli in ponosni, da slovenski del zaključka evropskega projekta skupaj z Mednarodnim inštitutom za turizem, poteka v Kamniku", je povedala direktorica Agencije za turizem in podjetništvo Kamnik, dr. Andreja Eržen.

 

Prisotne je v imenu Občine Kamnik pozdravila podžupanja, mag. Julijana Bizjak Mlakar. Pohvalila je zavzetost in domiselnost organizatorjev ter prisotne povabila na koncert, ki je bil organiziran kot sprehod skozi čas od romanike in gotike do baroka ob besedi, arhitekturi in glasbi.

 

Večerni koncert ansambla Capella Carniola (sestava ansambla: Irmgard Anderl Krajter, Kristina Martinc, Matej Krajter, Janez Jocif) je potekal v soju sveč  v zgornji in spodnji kapeli Malega gradu.


<< Nazaj | Novice