Mali grad

V Kamniku zadovoljni z žrebom v pokalu challenge; moški ekipi se je pridružil Tonček Štern

21.06.2013

 

Na sedežu Evropske odbojkarske zveze v Luksemburgu so včeraj dopoldne izžrebali pare pokalu challenge, v katerem bosta v prihodnji sezoni igrali tudi obe kamniški ekipi. Z izhodom žrebanja so v taboru aktualnih slovenskih podprvakov zadovoljni, kar še zlasti velja za moški del ekipe, ki bo s tekmovanjem začel v drugem krogu, njihov nasprotnik pa bo Jedinstvo iz Brčkega. Ker bo povratna tekma v Kamniku, so možnosti kamniških odbojkarjev, da se uvrstijo v tretji krog tekmovanja še toliko večje. V primeru zmage proti drugouvrščeni ekipi prvenstva BiH in njenega aktualnega pokalnega zmagovalca, bi se odbojkarji Calcita v tretjem krogu pomerili z boljšim iz dvoboja Graz – Kapošvar, ki sta tudi ekipi, ki bi se ju dalo premagati. V četrtfinalu pokala challenge bi se nato najverjetneje srečali z italijanskim A-1 ligašem Latino, s katero bi igrali tudi v minuli sezoni, le da v pokalu CEV, vendar so nato v zlatem nizu morali priznati premoč Posojilnice Doba. »Reči moram, da nam je bil žreb kar naklonjen, saj so tako Jedinstvo iz Brčkega kot Graz ali Kapošvar realno premagljivi, vendar bo to odvisno tudi od tega, kako močno ekipo nam bo uspelo sestaviti. Za zdaj iščemo še enega organizatorja igre, sprejemalca in predvsem močnega korektorja. Če bomo v tem iskanju uspešni, se v pokalu challenge lahko prebijemo do četrtfinala,« je žreb v Luxemburgu komentiral trener moške ekipe Calcita Marko Brumen. 

»Znano mi je, da je naša ekipa s Franches-Montagnesom igrala že v minuli sezoni in da je zmagala, toda v tem trenutku niti mi ne vemo, v kakšni zasedbi bomo krenili v novo sezono, niti ne vemo, kako močno ekipo bodo v njej imele Švicarke. Na roke nam ne gre to, da bo prva tekma v Kamniku, toda če nam bo uspelo realizirati tisto, kar načrtujemo, se lahko nadejamo preboja v tretji krog pokala challenge,« meni Gašper Ribič, ki bo v prihodnji sezoni vodil slovenske pokalne zmagovalke – ekipa Franches-Montagnes je minulo sezono končala na petem mestu -, in ki jih v primeru napredovanja v tretjem krogu čaka boljša ekipa iz para Arubis Hamburg in Doprastav iz Bratislave. V pokalu challenge bodo v obeh konkurencah prve tekme drugega kroga od 10. do 12. decembra, povratne pa teden dni pozneje.

Svoje nasprotnice v pokalu CEV so dobile tudi odbojkarice Nove KBM Branika, ki bodo v drugem krogu proti ekipi Volley Köniz, ki je v švicarskem prvenstvu osvojila tretje mesto. Če so Švicarke realno premagljive, mariborske odbojkarice veliko težje delo čaka v tretjem krogu, kajti čeprav Uraločka iz Jekaterinburga ni več tako močna, kot je bila pred leti, ko je kot po tekočem traku osvajala evropske lovorike, gre za vsega spoštovanja vredno ekipo, s katero so Mariborčanke v evropskih pokalih že igrale. Mariborčanke bodo proti Švicarkam prvo tekmo drugega kroga pokala CEV igrale v svoji dvorani, v času od 22. do 24. oktobra, povratno tekmo pa teden dni pozneje v Könizu.

Po Žigi v Calcitu še Tonček Štern

Aktualni slovenski podprvaki bi, če bi se jutri začelo državno prvenstvo, v njem že lahko igrali, saj imajo že večino igralcev, ki bodo branili njihove barve v novi sezoni. Za zdaj je pod pogodbo osem igralcev, kot zadnji jo je podpisal eden najbolj nadarjenih slovenskih odbojkarjev, kadetski reprezentant Tonček Štern. Mlajši brat Žige Šterna, ki je v minuli sezoni nekajkrat že opozoril nase s svojimi predstavami in nakazal, da se lahko v bližnji prihodnosti razvije v odličnega sprejemalca, je v za Kamničane sicer že igral, vendar le v mladinski konkurenci. Prav z bratom Žigo sta imela nemalo zaslug, da so Calcitovci mladinsko državno prvenstvo končali na drugem mestu. Tako je še ne 18-letni dozdajšnji korektor Murexina iz Slovenske Bistrice, ki je bil tudi član slovenske kadetske reprezentance, ki je na EP osvojila deveto mesto, po Andreju Zupanu Štembergerju druga okrepitev Calcita v letošnji sezoni, vendar se z njim prestopni rok za četo Marka Brumna še ni končal.

»Za zdaj imamo pod pogodbo Martina Hrasta, Andreja Štembergarja Zupana, Domna Kotnika, Žigo in Tončka Šterna, Jerneja Stavbarja, Borisa Brusa in Žana Novljana, blizu dogovora smo s Klemnom Hribarjem, okrepiti pa se nameravamo s še enim sprejemalcem, organizatorjem igre in korektorjem. S kom se bomo okrepili, bo odvisno tudi od tega, ali se bomo prijavili za tekmovanje v srednjeevropski ligi,« je o trenutnem poteku prestopnega roka v moški ekipi Calcita povedal predsednik kluba Gregor Hribar.

Precej manj znanega je trenutno v ženski ekipi Calcita. Zagotovo ostajata sestri Eva in Nika Mori, blizu dogovora so s Tjašo Turnšek in še nekaterimi igralkami, ki so v lanski sezoni v dresu Calcita osvojile naslov pokalnih zmagovalk Slovenije. »Tudi dekleta še vedno trenirajo, vendar je položaj pri njih nekoliko bolj negotovo, čeprav smo blizu dogovora še z nekaterimi igralkami. Sicer pa že v prvem julijskem tednu pričakujem, da bo v glavnem znana tudi zasedba v naši ženski ekipi,« pa je o tem, kaj se dogaja v ženski ekipi Calcita, ki jo bo v novi sezoni vodil Gašper Ribič, spregovoril Hribar.

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice